RS 810 «Berge liv» blir døpt av gudmor Tone Bergesen på Noatun i Horten.
RS 810 «Berge liv» blir døpt av gudmor Tone Bergesen på Noatun i Horten.

Nytt støttefartøy til Redningsselskapet

I strålende sol og med musikk fra Horten Skolekorps ble RS 810 «Berge liv» døpt på Noatun, Redningsselskapets nye hovedsete før helgen.

Dette er et støttefartøy som supplerer de store redningsskøytene på stasjoner med mange oppdrag i nærområdet eller i direkte nærhet til kysten. «Berge liv» er den tiende båten den såkalte i 8-metersklassen.

– Mange steder bruker vi store skøyter på jobber som kan løses med langt mindre og mer effektive ressurser. Det alternative forbruket gjør det til et mer miljøvennlig valg å bruke de mindre støttefartøyene i redningsoperasjoner, forteller Tobias Bang-Hansen, direktør for avdeling sjø i Redningsselskapet, i en pressemelding.

Klassen er vanlig i svensk sjøredning, og i dag er flere enn 60 av disse fartøyene i tjeneste i Sverige og Norge. Båtene har en toppfart på vel 38 knop og en besetning på 2 -3 personer.

– Med denne skøyta får vi et fartøy som kan gå helt opp i fjæresteinene for å drive søk og redning. Den er rask, har slepemuligheter for mindre fartøy og lavt fribord som gjør det enklere å få folk fra sjøen og om bord til oss, sier Bang-Hansen.

Per Conradi Andersen, styreleder i Bergesenstiftelsen.
Per Conradi Andersen, styreleder i Bergesenstiftelsen.

RS 810 «Berge liv» er bygget ved Swede Ship Marine AB og donert av Bergesenstiftelsen, en allmennyttig stiftelse som støtter en rekke humanitære, kulturelle og samfunnsnyttige prosjekter i Norge.

– Stiftelsen er bygget opp med midler donert av skipsreder Sigval Bergesen d.y.,. Det kan derfor passe at den nye skøyta RS 810 «Berge liv» er et støttefartøy som skal supplere de store redningsskøytene, sier Per Conradi Andersen, styreleder i Bergesenstiftelsen (bildet).