Tidenes beste badevannsmåling

Badevannet i Bergen og nabokommunene Os, Sund og Fjell er bedre enn noensinne - det eneste som nå mangler er at sommeren kommer tilbake til vestlandets hovedstad.

Publisert

For - en oversikt som ble lagt frem i går viser at de aller fleste av de sjekkede badeplassene tilfredsstiller alle krav, også midt i Bergen by. Kun badeplassen Kalvetrevik i bydelen Arna får strykkarakter. En håndfull andre steder har målinger i grenseland, uten at det dermed direkte frarådes å benytte disse plassene.

- Dette er den beste målingen vi har hatt noen gang. Særlig er det gledelig at badeplassene i sentrum kommer så bra ut, oppsummerer en fornøyd byråd for klima, miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen (KrF).

Ikke alle målingene som ble lagt frem er dagsferske, men ettersom forholdene på de ikke-kontrollerte plassene har vært stabile gjennom flere år velger Vann- og avløpsetaten å forhåndsgodkjenne også disse stedene. Men disse målingene oppdateres i løpet av sommeren, og resultatene legges ut på www.bergenvann.no etter hvert som de foreligger.

Powered by Labrador CMS