Øs båten og skalk lukene!
Øs båten og skalk lukene!

Øs båten og skalk lukene!

Nå kommer årets verste lavtrykk til Vestlandet, med fare for både flom og havarier.

Publisert

Torsdag dundrer et intenst lavtrykk inn over Vestlandet, og det varsles 100-130 millimeter nedbør fra torsdag kveld og ett døgn fremover.

Verst rammet blir trolig Hordaland, og frem til lørdag kan det komme vel 170 millimeter nedbør totalt.

- Det vil regne sammenhengende og veldig mye, og noe sånt skjer ikke hvert år, sier meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center til Bergens Tidende.-

 

Trøsten for båtfolket må være at vindforholdene som følger lavtrykket ikke later til å være av de verste, med liten til stiv kuling langs kysten. Og - de som skal ned og øse båten vil også nyte godt av rene sommertemperaturene etter lokal målestokk, med 13-14 grader på det varmeste.

 

Det er heller ikke fare for virkelig katastrofal springflo, selv om vannstanden vil stige til nærmere to meter over laveste astronomiske tidevann.

 

Lokale myndigheter har allrede satt brannvesen og andre hjelpemannskaper i beredskap for å avhjelpe oversvømmelser, men båtfolket må nok sørge for seg selv. Og da gjelder det å sjekke at selvlensingen ikke er tett og at kalesjen holder unna. Om ikke kan det blir fuktige båter som dukker opp etter regndansen meteorologene inviterer til denne helgen.


 

Powered by Labrador CMS