Leader med utenbordsmotor

Jeanneau har nå lansert Leader 30 med utenbordsmotor som alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Paris

På Salon Nautic presenteres Jeanneau Leader 30 som en nyhet, men dette er en sannhet med modifikasjoner. Båten har eksistert noen år, og det nye er at kunden nå kan velge utenbordsmotor. Trenden de siste årene er at stadig større båter utstyres med utenbordsmotor, og doble installasjoner begynner å bli mer utbredt også i Europa.

Den utstilte båten har to Yamaha 150 hk på hekken. Fra før av fås Leader 30 både med diesel og bensin innenbords. Båtliv prøvekjørte båten med innenbords høsten 2016. Prisen på Leader 30 med 350 hk innenbordsmotor uten merverdiavgift fra verftet lå den gangen på 120.000 euro, og det er omtrent samme pris som båten har i dag med doble utenbordsmotorer. Dette tilsvarer en utsalgspris i Norge på over halvannen million kroner med dagens eurokurs.

Les også: Sporty cruiser på 30 fot (for abonnenter)

Jeanneau Leader 30 er en sportscruiser, eller stor daycruiser om du vil. Målgruppen er barnefamilier og par som ønsker en sosial og åpen båt med gode overnattingsmuligheter.

Jeanneau Leader 30 har en stor badeplattform med kort leider opp til cockpit med utesalong for hele seks personer. Cockpiten byr på en stor U-sofa på babord side, med justerbar rygg på passasjerstolen forut.

Over cockpiten er det altså en targabøyle med kalesjesystem som kan gi tak over hodet. På fordekket er det en stor solseng.

Under dekk er det langsgående bysse på babord side og salong forut. Salongbordet kan senkes, slik at hele området kan gjørs om til en stor dobbeltseng, som kan skjermes fra omverdenen med et gardinsystem.

Se video av prøvekjøring av Leader 30 med innenbordsmotor her