Panter'n samler inn flasker fra seilbåtene under Færdern 2008.
Panter'n tar tomgodset

Panter'n tar tomgodset

Er du lei av å bære rundt på tomflasker i sommervarmen? Norsk Resirks pantebåt tar imot tomgodset rett fra båten din.

Publisert Sist oppdatert

STORT BILDE: «Panter'n» var på plass i Horten under årets Færderseilas.

Da Seilas' reportasjebåt skulle legge fra brygga i Horten lørdag ettermiddag møtte vi den gule båten til Norsk Resirk, som var i full gang med å ta i mot seilfolkets tomgods rett fra båtene.

Mannskapet om bord i «Panter'n» utbetaler pant på samme måte som i butikken, men sparer deg for bbryet og tiden det tar å finne nærmeste butikk.

Mannskapet om bord forteller at  «Panter’n» er ute på vannet fra juni til september, på strekningen fra Oslo til Kristiansand. Båten skal blant annet besøke Fredrikstad, Tønsberg og en rekke andre sommerbyer langs Sørlandskysten.

– Vi får masse positiv respons på de stedene vi er innom, både fra båtfolk og hytteeiere, forteller kaptein på Panter’n Emil Spieler Palmers, som kjører båten sammen med broren sin Jakob.

– I tillegg til å gi pant, hender det at vi må gi litt hjelp til båter som har gått tom for bensin, sier Emil, som også bidrar med generell opprydning i skjærgården.

«Panter’n» drives av Norsk Resirk, som organiserer panteordningen for bokser og gjenvinnbare plastflasker i Norge. Båten er 21 fot, laget av aluminium og dekorert med godt synlige pantemerker.

– Hensikten med Panter’n er å minne om panting på en positiv måte, samtidig som pantingen gjøres mer tilgjengelig, sier informasjonsansvarlig Synnøve Castillano i Norsk Resirk.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.