IDYLLISK KVELDSSTEMNING: Det er lunefullt i Fredagshølet.
GOD PLASS: Selve Fredagshølet er egentlig bare navnet på den innerste bukta på Seiløy.
ADKOMST: Det er flere veier inn til hærligheten.
KVELDSBAD?: Her er det ingen sandstrender, men bra med svaberg.

Populær naturhavn på Hvaler

Det finnes en god del rare navn langs kysten. Noen av dem kommer med i kavalkader når det skal lages tabloide oversikter over slike. Fredagshølet er en gjenganger.

Publisert Sist oppdatert

Selv kjenner jeg stedet fra lenge før jeg forstod hva som var morsomt med navnet, så for meg er nok brodden permanent borte. Andre sliter litt med å uttale navnet uten et lite smil. Nåvel. Som havn er stedet utmerket på alle tenkelige vis, og en favoritt for mange lokale og tilreisende båtfolk.

Fredagshølet er en naturhavn på nordvestspissen av Vesterøy på Hvaler i Østfold. Her ligger flere øyer i passende avstand til hverandre, slik at det er mulig å ta seg frem med båt mellom dem, og det er trangt nok (ikke le) til at det ikke blir bølger eller svell, selv om været står hardt på utenfor. Selve Fredagshølet er egentlig bare navnet på den innerste bukta på Seiløy (se detaljkartet fra Havneboka), men det er praktisk å omtale hele området under ett. Beliggenheten er praktisk for alle som er på vei nord- eller sydover på utsiden av Hvalerøyene. Fra leden er det bare en kort avstikker å ta turen innom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER