For perfeksjonisten

Westline 34 Sport Coupé kommer ikke fra noen samlebåndproduksjon. Og det synes.Se stor bildespesial!

Publisert

GÖTEBORG/BÅTLIV: I fjor lanserte Westline sin 34 Targa. På årets båtmesse stiller den svenske båtprodusenten også med nyheten Westline 34 Sport Coupé, som er et møbel i seg selv.

Stekeos ute

Med Sport Coupe har Westline fått mer tak over hodet, men samtidig fått et sportslig design. På hoveddekket er det en hard-top med elektrisk takluke over førerplassen. Plassen er godt utnyttet uten noen motorkasse som tar opp masse plass. Båten har fått en lang buesofa på styrbord side og et tilsynelatende velfungerende pantry på babord. Designeren har valgt kun å ha pantry og kokemuligheter ute, ettersom det er det normalt er det eneste egnede stedet å steke og koke.

Håndtverk

Går vi nedunder blir det bare enda bedre for perfeksjonisten. Her har det ikke vært noe hastearbeid. Det lille verftet i Trollhättan i Sverige produserer noen titalls båter i året, og vi er blitt fortalt at det legges stor vekt på at det skal være hyggelig å bygge båt - ikke stress. Resultatet er tydelig. Dette er et produkt de helt sikkert er stolte av.

Av treverk er det brukt valnøtt til skuffer, skap og andre tredetaljer. Til dørken er det derimot brukt noe så gammelmodig som teak, som i dag har mange andre mer miljøvennlige alternativer.

Velutnyttet plass

Nede i kabinen er det to køyer i forpiggen og en midtkabin med køyeplass for to. Midtkabinen kan stenges av med egen dør. 34-foteren har fått plass til dusj, i tillegg til et bad med alle nødvendige fasiliteter. Kabinen er neppe plassen hvor man setter seg ned, men det er lagt til rette med en liten sofa med et lite bord.

Vi legger også merke til at båten er lett å komme seg rundt, takket være breie dollbord, men på mer våte sommerdager kan nok glassfiberen være vanskelig å holde seg fast i, og håndrekkene strekker seg dessverre ikke hele taklengden.

Powered by Labrador CMS