Flere verdensnyheter på Orustutstillingen

Solen smiler over vakre Orust når vestkystens vakreste eventyr åpner i dag fredag. Svenskenes flytende båtmesse kan skilte med flere verdensnyheter på motorbåtsiden.

Publisert

Totalt deltar 134 utstillere fordelt på tre havner. Orust er først og fremst seilernes utstilling, men både hos NordWest på Vindøn, hos Najad i Henån og i Elløs hos Hallberg-Rassey finner vi flere motorbåter. På Elløs ligger verdensnyhetene Corvette 340, Hydro-hybriden Jens 28 og Westlines smekre 34 Sportscoupe.

Giganten Flemming 65 er største båt på utstillingen, og den New Zealandske eieren  hadde selv gått båten over Nordsjøen fra Scotland tidligere i uken. Ni meter høye bølger, og opp til 50 knops vind var ikke noe problem i følge skipperen om bord. Flemming regnes i dag som en av verdens fremste båtbyggere i Trawler-klassen.

Gjensynet med klassikeren Corvette var hyggelig. Flemming kjøpte formene for to år siden og har utviklet båt og skrog ytterligere. Sammen med Flemming 65 blir dette en av helgens store trekkplaster. På mandag går begge to direkte til Sandvika for å premierevises i Norge. Vi har prøvekjørt båten i over tre meter høye bølger i havet utenfor Orust, og foreløpig er vi målløs over hva de har klart å få ut av denne båten. Gled dere lesere av Båtliv!

Jens 28 er oppsiktsvekkende fordi den er så spesiell i formen. Den bygger på de gamle klassiske salongbåtenes form, og man tenker gjerne på C.G. Petterson, når man ser båten i sjøen. Men båten er ultramoderne i både fremdrift og skrogkonstruksjon. Her kombinerer man en liten Volvo Penta D-2 75 hk og Ozeco drive elektromotor.

Utstillingen åpner i dag fredag 27.08 klokken 10:00 og varer gjennom helgen.

Powered by Labrador CMS