FISKELYKKE: Julia og Anne-Synnøve prøver fiskelykken.
FISKELYKKE: Julia og Anne-Synnøve prøver fiskelykken.

Lager tradisjon av fiskekonkurranse

For andre året arrangeres det konkurranse om å få flest fiskearter i Drøbak.

Publisert Sist oppdatert

Fiskekonkurransen som arrangeres til helgen er en artskonkurranse for båtlag, og blir holdt i det som er av Norges mest spennende og artsrike fiskekonkurranser. Arrangøren av Simrad Drøbak fiskefestival forteller at alle som har båt ønskes velkommen til konkurransen til det som kalles «Sunday open», som er nytt av året. Og ettersom dettet er Knurren sjøfiskeklubb som også er medarrangør, premieres den med størst knurr, men også største individer per art. Det lokkes med et premiebord med verdi på mer enn hundre tusen kroner.

– Fjorårets konkurranse hadde en forsiktig start, men alle lagene som deltok var begeistret for konkurransen, forteller Rolf Fossumstuen som er med og arrangerer konkurransen i regi av Simrad Cup 2018.

Han forteller at årets konkurranse er flyttet litt lenger inn i varmen for å øke sjansen for vandrende og sprelske varmtvannsfisk.

LES OGSÅ: Velg riktig stang og snelle

– Med godt vær, sprelsk fisk og et utrolig artsrikt område ligger alt til rette for å etablere Drøbak Fiskefestival som sommerens eventyr for artsfiskere i Oslofjorden, sier Fossumstuen.

I går skrev Båtliv om Fiskeridirektoratet som ønsker å verne torskebestanden i Oslofjorden.

Dette er det også blitt tatt hensyn til i årets konkurranse.

– Det blir en endring fra i fjor. Det vil ikke veies inn torsk. Dette gjøres for å bidra til vern av torskebestanden i fjorden, sier Fossumstuen.

Mer om konkurransen (ekstern lenke)