Slutt for «Ada Waage» etter 34 år
Slutt for «Ada Waage» etter 34 år

Slutt for «Ada Waage» etter 34 år

Finnmark-stasjonerte RS «Ada Waage» blir til våren avløst av langt hurtigere RS «Ulabrand», slik at regionen skal få best mulig dekning tross redusert aktivitet i Redningsselskapet.

Publisert

«Ada Waage» har patruljert i Troms og senere i Finnmark siden 1975 og har i disse årene reddet 30 personer og berget 29 båter. Men nå er det slutt. Sentralstyret i Redningsselskapet vedtok mandag å fase ut sin eldste båt for å redusere følgene av flåtekuttet, og til våren avløses veteranen av RS «Ulabrand».

- «Ada Waage» er den eneste redningsskøyta vi har igjen av som ikke er en hurtigbåt. For å få best mulig dekning tross  reduksjoner velger vi nå å bytte henne ut, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Øyvind Stene til Harstad Tidende.

Ikke full bemanning

Redningsselskapet måtte i fjor kutte flåten med to skøyter og har i dag 24 båter i full drift. Dermed er ikke lengre alle stasjonene bemannet.

- For å gi en tilfredsstillende dekning langs kysten vil skøytene være mindre permanent på stasjonene. Vi vil flytte fartøyene etter aktiviteten i forskjellige områder. Derfor er det viktig at vi har skøyter som kan dekke større områder, understreker Stene.

Opp i spørretimen

Kuttene i Redningsselskapet skyldes endringer i inntektsgrunnlaget da automatinntektene falt ut, og selskapet mener dette ikke ble tilstrekkelig kompensert i høstens statsbudsjett. Situasjonen bekymrer stadig flere politikere, og i morgen, onsdag, tar stortingsrepresentant Leif Helge Kongshaug (V) opp saken i spørretimen. Han ber fiskeri- og kystminister Helga Pedersen avklare hva hun gjør for å sikre den nasjonale beredskapen langs kysten når Redningsselskapet må innskrenke driften

FOTO, RS «Ada Waage»: Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS