Sjøens nasjonalparker

Nyt båtlivet i nasjonalparkene

På begge sider av Oslofjorden er det opprettet nasjonalparker for å ta vare på unik natur. Ytre Hvaler nasjonalpark og Færder nasjonalpark er de to første marine nasjonalparkene i Norge, åpne for båtfolket og sikret for fremtiden.

Publisert

Disse to nasjonalparkene er strålende for alle som er glad i sjø og båtliv Det er få restriksjoner innenfor nasjonalparkene, men det oppfordres til hensynsfull ferdsel.

«Alle er velkommen til Ytre Hvaler nasjonalpark. Når du besøker nasjonalparken, er du naturens gjest og har et ansvar for at miljøet ikke blir ødelagt, og for at dyr og planter blir tatt vare på» heter det i informasjonen fra Ytre Hvaler Nasjonalpark. Det er forbudt å brekke greiner til bål, og det er forbudt å tømme toalett i sjøen. Dessuten er det utvidet fem knops fartsbegrensning i en del områder. Særlig rundt Fredagshølet, Akerøya og Tisler er disse områdene ganske store, og gjelder innenfor de omkringliggende skjærene. Du finner detaljkart på nettsiden til nasjonalparken. På Vestfoldsiden gjelder de samme begrensningene, men her er det generell femknopsgrense hundre meter fra land, og/eller 30 knop i hele området. I tillegg er det forbudt med vannskuter.

Nytt på Verdens Ende

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS