Et skjønt monster

Italiensk design på sitt ypperste burde få forbipasserende til å stoppe, men det er villskapen på hekken som tar den største oppmerksomheten.

Publisert

Sessas nye 36-foter ligger med hekken mot brygga under Båter i Sjøen på Kadettangen i Sandvika. Tre gigantiske påhengere strutter mot publikum, hver av dem er på utrolige 350 hestekrefter, som til sammen utgjør så mye som 1050 hester! Vi bordrer messas råeste skjærgårdsjeep.

Rå førerplass

Båten kom i 2007, så noen nyhet er det ikke, men det er første gang den vises på vannet. Med tre store motorer på et tonn er ikke hekken det mest naturlige stedet å tråkke om bord. Sessa har som større yachter fått en port på siden av båten. Skal man bade er det bare å lempe ut badestigen.

Det første vi møter er førerposisjonen som får enhver båtfører til å klø i fingrene, og drømme om å rase ut med hestekreftene som klarer mer enn 50 knop. Ved siden av føreren er det to helt like passasjerseter.

Komfort

På fordekket er en stor solseng med farger på putene som står i stil med Sessa. Den som ligger der, skal slippe å reise seg for å velge musikk og volum. Mellom to høytalere ved ryggstøtten på konsollen er kontrollen for anlegget.

Vi går bak førerplassen, og løfter på lokket til utepantryet, med kokeplater, vask og en stor skjærefjøl. Her har kokken full kontroll over matlagingen og medpassasjerene bak som kokken kan se på  den store speilflaten på lokkets bakside.

Helt akter er en større sittegruppe, en buesalong og et bord. Komforten er det lite å klage på.

Trendsetter

Vi beveger oss ned, uten store forventninger.  Desto større blir overraskelsen. Vi blir møtt av lyst treverk og italiensk design på sitt beste.

– Sessa er en båtprodusent som er innovativ og tidlig ute med nye trend i forhold til andre, sier Erik Eyde hos Oslo Båtsenter som importerer modellen. Han legger til at Sessa nettopp er kjent for lyse farger, frekk design og noe annerledes materialvalg.

Det lyse treverket har fått innslag av robust skinn som for eksempel rundt salongbordet. Helt framme ved forpiggen er en Sony flatskjerm. Byssa nede byr på alt man må ønske til matlagingen, bortsett fra en stekeovn. Kjøleskapet er på hele 180 liter, og som en kompensasjon for stekeovnen har båten microbølgeovn, i en litt mindre italiensk stil, kanskje mer amerikansk.

En 36-foter med utenbordsmotorer gir mer plass, ettersom det ikke er noen motor som tar opp plass. Båtens eneste kabin står i stil med resten av båten, også her med elementer av skinn, lyst treverk og skinnende mørke flater, slik bare italienere kan få det til. Ved behov for to køyerplasser til kan den lille tv-stua gjøres om til soveplasser.

Annerledes ekstrautstyr

Prisen for en standard båt med tre 350 hestekreftere er 2.855.100 kroner. Da har vi ikke tatt med ekstrautsyret vi finner i denne utstillingsbåten, som flatskjermen, baugpropell, solpute akter og farget skrog. Vil du ta den helt ut kan du ta med Sessa bestikk, Sessa servise og Sessa kokekar, på til sammen 7281 kroner. Prisen for den utstilte modellen er 2.984.850 kroner.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS