Elektronikkpakke som har alt

Med True Heading får du et system som håndterer alt du må ønske deg om bord. Utstyret vil bli offentliggjort under Mets i november, men vi har alt fått en demonstrasjon av Anders Bergström. Her er fremtidens båtelektronikk.

Publisert

Utviklingen i båt elektronikk skjer nå så raskt at mange av de store ikke klarer å følge med. Det gir rom for nye små tilbydere som svenske True Heading. Systemet til True Heading er basert på en PC med programvaren fra Nobeltec. Med PC Pilot fra True heading får du et meget åpent og allsidig system som håndterer alt fra det mest avanserte AIS og radarfunksjonene til multimediafunksjoner.

Egenkomponert pakke

True Heading startet med å tilby AIS produkter. Firmaet selger også Nobeltec programvare i Sverige samt en rekke andre produkter bla fra Maretron. Det svenske firmaet har nå satt sammen det beste av utstyret til en pakke som snakker sammen via NMEA 2000.

Hjernen i systemet

Nobeltec er en avansert PC  programvare som lages av Jeppesen. Jeppesen er eid av Boeing Company. Systemet ble først utviklet av to båt interessert ingeniører fra Microsoft. I 1999 ble det kjøp av flyprodusenten som har erfaring fra programvare for flynavigasjon. Det er programvaren fra Nobeltec som sitter i Simrads mest avanserte produkt, Glass Bridge.

LCD paneler

Det mest spennende med systemet til True Heading er skjermene. Du styrer programvaren via fingertuppene. Også under masten sitter det en stor LCD-skjerm Her kan du selv styre hvor store tallene skal være eller hva som skal vises. En stor fordel med systemet er at strømforbruket er sterkt redusert.

Multimedia

Med en PC i bunn kan PC pilot også håndtere DVD-filmer, MP3-musikk, TV og internett. Du kan også koble på sensorer fra motoren, batterier og tanker. Du kan også koble til kameraer om du vil. Du kan også gradvis utvikle systemet, eller oppgradere deler av det under veis.

Powered by Labrador CMS