Foilende Candela under testkjøring i Oslofjorden våren 2023.
Svenske Candela har fått mye oppmerksomhet for sine foilende elbåter. I år arrangeres det en rekke messer dedikert nye fremdriftsformer.

Fossilfri messe i Spania

11. - 14. april planlegger den spanske elbåt-foreningen ANBE en messe der kun båter med alternative drivlinjer kan stille.

Publisert Sist oppdatert

Messen avholdes i havnebyen Valencia et par timers kjøring fra Barcelona. Valencia Electric Boat Show sier til IBI News at dette blir et «eksklusivt, bærekraftig arrangement» for elektriske, hybrid- og hydrogenbåter, og at ønsket er å konsolidere seg som en av referanseplattformene for innovasjon og bærekraft i båtbransjen.

Arrangementet vil vise frem det siste innen miljøvennlig maritim teknologi, og ANBE har fått med seg den lokale båtbransjeorganisasjonen i arbeidet. Dette er det første og eneste messen som er fullt ut dedikert til bærekraftig båtliv i Spania.

– Ambisjonen å skape et rom for utveksling av ideer og løsninger for å bevege seg mot en grønnere maritim fremtid, opplyser ANBE.

Arrangementet kommer i tillegg til Valencia Boat Show, som etter planen skal arrangeres siste halvdel av oktober.

Men spanjolene er ikke alene om slike satsninger, i 2024 blir det «grønne båtmesser» blant annet i Southampton, England og i italienske Laveno Mombello, ved bredden av Lago Maggiore.