Ikke helt over ennå - noen steder blir det verre enn i natt

«Didrik» ble ikke så ødelgegende som først antatt. Men trodde du faren for flo var over?

Publisert Sist oppdatert

Metrologisk institutt oppsummerer på Twitter, og skriver at total vannstand målt i natt viser at det lå innenfor kriteriene for farevarslene, og at kun i Agder ble vannstanden lavere enn estimert.

På Måløy ble det registrert vannstand på 264 centimeter, i Bergen 222 centimeter, Stavanger 166 centimeter, Tregde 133 centimeter, Helgeroa 161 centimeter, Oscarbor 195 centimeter og Oslo 205 centimeter.

Høyere enn i natt

Det meldes også at selv om ekstremværet Didrik er over, er det fortsatt ute farevarsel for høy vannstand i ettermiddag. Det er nå oransje for strekningen Åna-Sira til Frøya. I tillegg er det gul varsel for strekningen fra Frøya til Rørvik. Stormfloen på vestlandet er ventet å nå tippen 14-tiden. NRK skriver at det avventes med å ta ned flompølsa som skal hindre oversvømmelse, og at det først blir gjort etter at vannet trekker seg tilbake. Prognosen for Stavanger er da 162 centimeter, mot 166 centimeter i natt, mens det på Målæ, i Ålesund og Kristiansund ventes høyere vannstand enn i natt.

LES OGSÅ: Derfor blir det ekstremt nå

I Bergen skal vannstanden ha vært to centimeter fra å bikke over bryggekanten på Bryggen. Varselet som nå er sendt ut har en prognose på en centimeter lavere enn.

Varsler for ettermiddag

VARSEL: Kartet viser høyeste vannstand i natt.
  • Stavanger: 162 cm -  det var 166 cm i natt
  • Bergen: 221 cm - det var222 cm i natt
  • Måløy: 272 cm - det var 264 cm i natt
  • Ålesund: 286 cm - det var 269 cm i natt
  • Kristiansund: 292 cm - det var275 cm i natt