Drømmebåt for late

Ibiza har laget en helt ny 25-fots daycruiser med fenderpølse rundt hele skroget og uten kalesje.

Publisert

Den nye Ibiza 25 Sport ligner på en RIB, men er ifølge båtbygger Helge Duus en daycruiser med fender rundt hele skroget. Prisen ligger fra drøye 600.000 kroner til rundt 700.000 kroner  avhengig av motorstørrelse.

–    Jeg har laget en daycruiser for alle oss som er late, uten kalesje og med fender rundt hele båten. Her kan du kjøre fra kafé til kafé uten å bale med kalesjer og fendere og all den andre dritten. Det er bare å kaste loss og kjøre.  sier Duus til Båtliv.

Med 300 hk Suzuki på hekken skal den nye Ibiza 25 Sport være god for 55 knop på flatt vann, men foreløpig er det ikke gjort noen gode fartsmålinger. Båten på Båter i sjøen i Sandvika er en prototype.

Fenderpølsa ble lagt på samme dag som messa åpnet, og innredningen i kabinen var ikke på plass da Båtliv kikket om bord i nyheten. Med 300 hk på hekken koster båten 681.000 kroner på messa.

Pølsa

Duus hevder at han har hentet det beste fra RIB og tradisjonelle daycruisere i den nye båten.  – Jeg har kjørt mye RIB den siste tiden, og synes det er litt skummelt med lavt skrog og lite beskyttelse på kantene. I Ibiza 25 Sport får du luftpølsa rundt båten som gjør den enklere å legge til brygger og båter med, og som stabiliserer i svinger og stor sjø, men samtidig får du høyere kanter rundt båten, sier han.

Markedet

–    Det kommer to køyer og vask og toalett i båten, sier Duus. Han er blant dem som velger å satse i nedgangstider for bransjen. Ibiza har hatt stor suksess på daycruisermarkedet de siste årene, og Duus anslår at det er solgt rundt 800 eksemplarer av den populære Ibiza 24 Touring de siste fem årene.

– I alt snakket om dårlige tider må man ikke glemme at det fortsatt er folk som kjøper båter. Kanskje 25 prosent av markedet forsvinner. Da må vi konsentrere oss om de 75 prosentene som er igjen. Det har vært en fantastisk vekst i salget i mange år, og selv med en nedgang på 25 prosent vil vi ligge langt over salget for 10 år siden, sier Duus.

Powered by Labrador CMS