Dette skjer til helgen
Dette skjer til helgen

Dette skjer til helgen

VM i offshore, Rangelrockfestivalen, Jorddunstfestivalen og Rootsfestivalen er noe av det som skjer til helgen. Vi gir deg oversikten over arrangementer som kan gjøre helgen litt bedre.

Publisert

Igjen fylles båtfolkets sentrum med fartsentusiaster under årets Norwegian Grand Prix. I Arendal har NGP blitt avholdt siden 1994, med et opphold fra 2001 til 2006. Samtidig som at det blir VIP-telt og festival på land, foregår det race på sjøen. Båtene som konkurrerer er katamaraner med lengde på mellom 42 og 46 fot, og en bredde på omkring 3,5 meter. Toppfarten måles til 250 km/t. Norwegian Grand Prix starter fredag og avsluttes søndag. Som båtturist bør man være ute i god tid for å få plass i havneområdet. I samme fylke går Risør Bluegrassfestival av stabelen, fra 15. - 17. juli.

Prøysenfeber

I Østfold fortsetter forestillingen Tre om Taube i Engelsviken frem til 1. august, og lørdag 17. begynner Brottsjø- om fiskernes liv på Hvaler, som avsluttes 28. juli.

Populære Prøysenfestivalen byr på sang, konserter og teater på Hamar. Fra 19. - 25. juli blir det både allsang og moro ved Prøysenhuset.

Mye i Vestfold

Fra torsdag til lørdag arrangeres popfestivalen Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Både Sivert Høyem, Dum Dum Girls, Donkeyboy og Karpe Diem ventes til festivalen. Nesten samtidig, fra 16. til 19. juli er det Smula sommer og musikk på Ula, med artister som Stian Carstensen og Louis Jacoby. For barna vil det bli stafett, bading, strandslott og krabbefiske.

Europas største bacalao

I Telemark, fra 15. til 17. er det Skåtøy Vise- og poesifestival. Stedet er Kragerø, og det er 10. gang festivalen arrangeres. Skåtøy vise- og poesifestival er en festival med noe for de fleste, med et bredt spekter av artister, god musikk, spennende lyrikk og kirkekonsert. Innenfor Telemarks grenser finner også Bacalaofestivalen sted, som visstnok skal være Europas største.

Rofestival

Fra fredag til lørdag blir det Ragelrockfestival på Bryne i Rogaland. Tysnes Rundt i Tysnes går av stabelen i Hordaland, fra 16. til 18. juli. For 14. år på rad samles ro- og trebåtentusiaster seg til en tredagers rofestival rundt Tysnes. Start og mål er Årbakka med innlagte stopp langs ruten.

Jazz i Molde

I Ålesund er det båtfestival, som startet 14. juli og slutter den 17. juli. Den 19. starter også Molde Jazzfestival, og en rekke artister er klare for å spille opp til dans i byen. På Gratangen går Kystens Landsstevne av stabelen, en stor begivenhet for medlemmer i foreningen. Det blir vist gammelt håndverk og spesielle fartøy langs bryggene.

Bilde over: BÅTSENTRUM: Denne helgen blir det båtfeber i Arendal - båtfolkets sentrum. Det venter flere hundre tusen besøkende.

Powered by Labrador CMS