HEMNE BÅTFORENING: Eneste båtforening som klarte å få momskompensasjon.

Denne ene båtforening fikk til det ingen andre klarte

Mens KNBF fikk avslag på 12 millioner kroner i kompensasjon for 260 medlemsforeninger, fikk én individuell båtforening gjennom søknaden.

Publisert Sist oppdatert

En gjennomgang av søknadene for momskompensasjon viser at flere båtforeninger har søkt utenom Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF).  Foruten KNBF er det 30 båtforeninger som har søkt. Bare én av disse har fått gjennom søknaden, og det er Hemne Båtforening som har søkt om 30.547 kroner.

LES OGSÅ: 12 millioner kroner i avslag for 260 båtforeninger

– Ærlig

Båtforeningen som holder til mellom Kristiansund og Trondheim fikk av dette tildelt 20.449 kroner i momskompensasjon.

Så hva har denne ene båtforeningen gjort, som er riktig, og har tilfredstilt kravene til Lotteri- og stiftelsestilsynet. Vi ringer lederen av båtforeningen og spør.

– Vi er ærlige, svarer leder Morten Juul i Hemne Båtforening, kjapt.

– For vi søker det vi er berettiget. Det som ikke er berettiget har vi ikke søkt om, fortsetter Juul. Han gir kassereren i den lokale båtforeningen ekstra skryt, som har satt seg inn i regelverket.

Gjestebrygge

Ettersom Hemne båtforening har søk individuelt er det ikke overraskende at den heller ikke er medlem av KNBF. Hvorfor de ikke er medlem ønsker ikke lederen av foreningen å gå inn på.

Totalt har Hemne Båtforening 130 medlemmer, og 105 båtplasser. I tillegg har de investert i gjestebrygge med totallengde på 220 meter. Gjesteplasser er av vilkårene Lotteri- og stiftelsestilsynet tidligere har forespeilet.

– Kort sagt er det å vise moderasjon når man søker, er tipset Juul til andre båtforeninger.