Nyheter fra Paris

Quicksilver 755 Weekend
Quicksilver 755 Weekend
Quicksilver 755 Weekend

Tre nyheter på samme skrog

Quicksilver lanserer tre nyheter i dagstur og weekend segmentet basert på samme skrog.

Publisert Sist oppdatert

Salon Nautic Paris

Med sin nye serie bestående av 755 Sundeck, 755 Open og 755 Weekend slår Quicksilver til i den delen av markedet som det har vært stor etterspørsel i det siste årene, nemlig i markedet for båter med utenbordsmotor i prisklassen rundt en halv million kroner.

 Industritenkningen er i ferd med å slå igjennom for fullt i båtbransjen, og Quicksilver følger Beneteaus eksempel med å masseprodusere skrog med ulike innredningsalternativer. Båtliv fikk tatt en titt på båtene under lanseringen i Paris, og kunne konstatere at Quicksilver har utviklet tre tiltalende båter med hvert sitt bruksområde.

 Norge

Quicksilver er en del av Brunswick og tilhører dermed Mercury-familien. Blant forhandlerne i Norge er Refsnes Marine i Leangbukta ved Oslofjorden.

– Design og løsninger har blitt løftet til et nytt nivå i forhold til de tidligere mindre modellene. Vi har en av de av aller første båtene stående i vår utstilling i Leangbukta, men i Open versjon, sier Sølve D Refsnes i Refsnes Marine til Båtliv.

–      Tror også SunDeck-versjonen vil kunne selge bra på Østlandsmarkedet. Man får fordelene med skjærgårdsjeep samtidig som man får en rommelig kabin med mulighet for komfortabel overnatting, legger Refsnes til.

755 Sundeck med Mercury 150 hk 4-takter begynner på 395.000 kroner levert Asker, opplyser han. Båten har en stor og åpen cockpit med to førerseter og en sofa bak. I cokcpiten er det også en smart bysse. Forut er det en stor solseng, og under dekk er det salongbord og langsgående benker (køyer), som gjør dette til en fin dagsturbåt med overnattingsmuligheter.

 

Bakveggbåt på 22 fot

Quicksilver 755 Weekend er rett og slett en imponerende styrhusbåt med hele to kabiner og toalett under dekk forut. I styrhuset er det salong med spiseplass på babord og bysse med vask, bluss og kjøleskap på babord.

På akterdekket er det en stor solseng. Weekend 755 er ikke ulik mange av styrhusbåtene for fiske vi har sett de siste årene, men her er det lagt mer vekt på komfort og boplass. Dette er rett og slett en bakvegg på 22 fot med utenbordsmotor. Prislisten i Frankrike viser at den koster 51.190 euro med 150 hk utenbords fra Mercury, hvilket tilsvarer nær en halv million norske kroner. Med fem prosentpoeng høyere merverdiavgift i Norge vil nok prisen ligge noe høyere her hjemme.

­Den enkleste av trillingen er Open 755, som kan karakteriseres som en bowrider med overnattingsmuligheter.