DANMARK: En tur til Danmark kan ikke gjøres på sparket. Det kan gjøre at det blir færre båter på Anholt i år som er kjent for mange tyske og svenske båter.

Regler for å seile til Danmark

Fra 15. juni ble det mulig å seile til Danmark, men myndighetene krever dokumentasjon.

Publisert

Danske myndigheter har åpnet opp for at norske, tyske og islandske fritidsbåter kan besøke landet, men det er restreksjoner. For å seile til Danmark, så må du overnatte minst seks døgn, og at du kan vise dokumentasjon på at du har reservert havneplass i alle disse seks døgnene. For å skaffe denne dokumentasjonen har danskene gjort det enklere, og utformet et skjema.

Fleksibel løsning

Du må ha en plan for besøket, men planen kan justeres. Det er stor forståelse for at vind og vær kan endre planer. Det koster ingen ting å reservere en plass, og en reservasjon er ingen garanti for plass i havnen.

Fredrikshavn kommune har laget et skjema for sine havner, Skagen, Aalbæk og Sæby. Her vil de vite båtens navn, størrelse, kallesignal, skipper, eier og hvem som er om bord, men det finnes også et skjema utviklet av Foreningen af Lystbådehavne i Danmark. Dette skjemaet har litt færre felt, men vil vite hvor mange som er om bord, og en plan for havner som skal besøkes.

FULLT: Det blir neppe så fullt i Skagen i år, som det har blitt under Skagen race tidligere.Click to add image-byline

Begge skjemaene skal sendes inn elektronisk, og kreves en papirversjon i båten, sammen med bekreftelse fra at reservasjonsmailen er sendt inn.

SÆBY: Sæby, rett syd for Fredrikshavn er en populær havn for nordmenn.