Boot 2018

Eneste norskbygde båt

Pioner er eneste norskproduserte båt på Boot i år, og to båter ble solgt første dagen.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Mellom imponerende utstillinger av utenbordsmotorer ser vi noen norske flagg, og en umiskjennelig rødfarget båt. På verdens største båtmesse i Düsseldorf er dette den eneste norskproduserte båten.

Pioner er Norges største fritidsbåtsuksess på eksportmarkedet. Den tyske importøren Johann Volkmann selger rundt 100 båter i året, men nå vil han utvide forhandlernettet. Det går mest av den praktiske modellen Pioner Multi med nedfellbar baug. Denne er populær blant brannfolk, politiet, og nå har Volkmann også fått en bestilling fra forsvaret i Tyskland.

Les også test av Pioner Multi: Sjøens arbeidshest

I privatmarkedet har Pioner tøff konkurranse fra de enklere og rimeligere rotasjonsstøpte båtene under navnet Whaley.

Den nye serien Dark-Line båter skiller seg imidlertid såpass mye ut i positiv retning at Volkmann har tro på økt salg i tiden som kommer.

Les også: Robust og enkel landstedsbåt

350.000 Pionerer

–Vi har 12 forhandlere nå, og skal bygget ut forhandlernettet i tiden som kommer, sier han. Pioner  har vært på det tyske markedet i 40 år.

Les også: Pioner er folkebåten

Pioner-båtene er designet og produsert i Norge siden 1959. Nærmere 350.000 båter er solgt på verdensbasis siden den gang, opplyser den norske båtprodusenten på egen nettside. Pioner lager i dag 10 båtmodeller. De passer alle som en like godt i ferskvann innenlands som i saltvann langs kysten, påstår produsenten.