Mange nordmenn i Cannes

Cormate Chase 34 har verdenspremiere, og en rekke norske forhandlere har med kunder til årets Cannes Yachting Festival.

Publisert Sist oppdatert

Cannes

Få båtutstillinger kan skilte med så mange premierer som Cannes Yachting Festival. Europas ledende produsenter lanserer gjerne neste års modell her i Vieux Port i byen som kanskje er mest kjent for filmfestivaler.

Glamourfaktoren er høy også på båtutstillingen med 150 båter lengre enn 20 meter, men her finnes også en rekke daycruisere, RIB-er og kabincruisere og kabinbåter.

Windy, Sleipner og Cormate er norske produsenter som stiller ut i år, og Cormate har så vidt klart å ferdigstille nye Chase 34 til utstillingen. Dette er en rask og sporty daycruiser med Cormates umiskjennelige lekre linjer.

60 knop

Ranvig-teamet holder fast ved innenbordsmotor og har utstyrt denne med doble Mercury V8 som yter 350 hk hver seg. Båten oppnår dermed en toppfart rundt 60 knop. Vi kjørte ca 55 knop da vi fikk en liten sving ut på Golfe de la Napoule med nyheten, men da med litt stor propell. (Rapport fra prøvekjøring følger senere i Båtliv).

Dreamlinesjef John Olav Lefdal har kjøpt byggenummer én av nye Ferretti 670 til den nette sum av 25 millioner kroner. Luksusbåten kommer til Norge i vinter etter utstilling på Boot i Düsseldorf.

Ørjan Wollertsen i Nautic Norway er på pass på Fairlinestanden, der Fairline 43 Targa har verdenspremiere. På Chranchistanden viser Georg Wessel fra Geomarin nye Chranchi T36. Jarle Grytli i Scan Cat opplever voksende interesse for katamaraner i Norge, og har med seg flere kunder til den franske båtustillingen.

Inspirerende

Roar Antonsen og designer Espen Thorup var på plass tidligere denne uka. Nordkapp har hittil ikke satset aktivt i det franske markedet, som er Europas største fritidsbåtmarked, men vurderer å trappe opp i tiden som kommer.

Til helgen kommer enda flere norske forhandlere og kunder til festivalbyen for å se de nye modellene for neste år.

–Mange av disse båtene er for ekstreme for norske forhold, men det er inspirerende å se alle tankene og ideene som presenteres her, sier Ørjan Wollertsen, som også har agenturet på Elan seilbåter.

I alt er 638 båter utstilt, blant dem 122 verdenspremierer, ifølge arrangørene. Båtliv prøvekjører flere av de mest spennende nyhetene, og rapportene fra prøvekjøringene vil bli publisert på nett og i magasinet i tiden som kommer.

 

 

Powered by Labrador CMS