Bytte ut kajakken mede robåt?

Folk søker stadig nye utfordringer på sjøen. Her er et godt alternativ for den som ønsker en robåt spesialbygd for både trening og tur.

Publisert

Westport Roing lanserer nå sin nye rekreasjons robåt, ”Westport Jolly Båt”, og sier de samtidig er på utkikk etter forhandlere i Skandinavia.

Begrepet Jolly Boat kommer fra landsettingsjoller som ble benyttet av den Britiske marinen da de fortsatt hadde seilskuter. Disse jollene ble brukt for å komme seg i land for å handle med innfødte, eller at man skulle i land for sosial sammenkomster. Derfor utrykket ”Jolly” - morsomt. Skroglinjer som er både klassiske og som har lange tradisjoner for å være gode lettrodde sjøbåter.

Ved å ro bruker du alle de store muskelgruppene mener produsenten. Alt fra bena, ryggen, og armene er i bruk når man ror. De fleste kan ro uansett form, og båten fungerer selv om du har fysiske begrensninger. Roere kan brenne 500-600 kalorier per time, redusere stressnivået, gå ned i vekt og redusere blodtrykket, med denne båten lover altså produsenten at det skal være ”Jolly” - morsomt og opplevelsesrikt å holde seg i form.

Foreløpig levers den som en singelbåt, men at det vil bli lansert en båt for to roere allerede i 2013. Produsenten lover også at de kan levere båter straks til hele Norge.

 

Spesifikasjoner:

Lengde: 4.72m/15 '6 "

Bredde: 1.08m / 3'6 .5 "

Vekt: 74kg/163lbs

Kapasitet: 250kg/551lbs

Valgfri automatisk lensepumpe

Hva den egner seg for:

Roing i elver, innsjøer, elvemunninger og lune kystfarvann.

Trening, langtur og trenings- og rekreasjonsroing.

Camping og lengre turer/seilaser

Egnet for alle aldersgrupper, nybegynnere til eksperter

 

Powered by Labrador CMS