Hurum trebåtfestival:

Solfyllt åpning i Sætre

Fredag kveld åpnet den nye trebåtfestivalen på Sætre, som  er den første i sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det var travelt på festivalbryggen fredag kveld.

Sætre, Hurum:

Med korpsmusikk og foran et hundretalls skinnende trebåter i alle størrelser og fasonger, åpnet ordfører Monica Ve Bratlie tidenes første trebåtfestival i Hurum.

Norges største trebåt, minesveiperen M314 «Alta», ankom bryggen utenfor Sætre marina, til glede for mange av de besøkende.

De øvrige festivalbåtene har fått plass langs den 180 meter lange festivalbryggen som kommunen har fått i gave fra Frognerkilens båtforening.

Festivalen byr foruten de besøkende båtene også på roregatter, seilregattaer, fremvisning av båtbyggertradsjoner og flere skattejakter for barn.

Og det er bare båtene som skinner. For selv om trebåtfestivalen har trebåtene i fokus, er det også litt å se på land for dem som er interessert i gamle, skinnende biler. En samling flotte veteranbiler har funnet veien til Sætre og pryder havnen under festivalen.

De yngste blir også godt ivaretatt av festivalens pirattrio, bestående av den litt skumle kaptein Gråbein og hans medhjelpere Pingla Petra og Lady Pop.

– Vi kjører flere skattejakter, hvor eventyrlystne barn kan bli med oss ut i skuta på sjørøvertokt for å lete etter kapteinens forsvunnede gullkiste, lover kaptein Gråbein.

Festivalen avsluttes søndag.