Motstand mot Hurum-båthavn
Motstand mot Hurum-båthavn

Motstand mot Hurum-båthavn

Arbeiderpartiet og Fremskirttspartiets planer om å utvide båthavnen på Rødtangen i Hurum møter motstand av SV-politiker.

Publisert Sist oppdatert

FAKSIMILE: Røyken og Hurum avis skrev i forrige uke om uengigheten rundt den nye båthavnen på Rødtangen.

Med 18 mot 11 stemmer vedtok kommunestyret i Hurum nylig at reguleringsplanen for båthavnen på Rødtangen ikke skulle utvides, skriver Røyken og Hurums Avis  26.februar.

SV-politiker Metter Indrehus var blant dem som ønsket utsettelse av planen inntil den nye kystsoneplanen i området er på plass.

– Verdifulle bade- og friområder og en stor båthavn med plass til 200 båter hører ikke sammen, argumenterer Indrehus, som  frykter at en større havn vil medføre større båter, som igjen vil medføre forringelse av vannkvaliteten ved den populære badestranden ved siden av.

Formannskapet vedtok i år at det skal lages en kystsoneplan, som skal være ferdig i løpet av 2009. Denne planen skal avklare konflikter knyttet til småbåthavner og muligheter for etableringer av nye havnen.

Indrehus mener at Frp og Ap har for stor hastverk ettersom de ikke kan vente til denne er klar med å avklare reguleringsplanen for Rødtangen.

Les hele saken og delta i diskusjonen her:  www.rha.no

Vis større kart