Båtsalget skyter fart

Siden sist sommer har båtimporten fått et oppsving, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Publisert

2013 startet dårlig med lav importverdi, men fra mai måned og utover har båtimporten skutt fart. Dette gjelder særlig for de minste båtene.

For båter med utenbordsmotor under 5,5 meter har salget i fra juni ligget nesten dobbelt så høyt som i samme periode i fjor. Salget av glassfiberbåter med utenbordsmotor over 5,5 meter har et sterkt oppsving i august og september sammenlignet med samme måneder i fjor.

Aluminium

Ved utgangen av september i år var den samlede importverdien av motorbåter på 834 millioner kroner. Dette er en svak oppgang på fire prosent fra 803 millioner på samme tid i fjor.

    Veksten kommer i salget av små båter, og aller sterkest er veksten for aluminiumsbåter med utenbordsmotor. Her har importen vokst fra 55 millioner kroner de første ni månedene i fjor til 71 millioner kroner i år. Dette utgjør en vekst på hele 30 prosent.

For glassfiberbåter under 5,5 meter med utenbordsmotor er det en importvekst på 22 prosent i år, fra 62 millioner ved utgangen av september i fjor til 76 millioner kroner på samme tid i år.

Derimot går det fortsatt tregt for de større glassfiberbåtene med innenbordsmotor. I denne kategorien er det i år importert båter til en verdi av 409 millioner kroner, sammenlignet med 423 millioner kroner på samme tid i fjor. Importtallene gjelder både nye og brukte båter, opplyser SSB.

Du kan kjøpe PDF-artikkel om båtsalget her.

Powered by Labrador CMS