Båtmessas beste kjøp

Skal du ha skikkelig mye båt for pengene bør du besøke standen til den lille båtprodusenten Dolmøy fra Hitra. For 159 000 kroner får du 23 fots fiskebåt fullt utstyrt for sportsfiske. Du velger selv hvor mye du vil legge ned på motor.

Publisert

Dette er helt klart det beste båtkjøpet på årets båtmesse på Lillestrøm. 23 fot sterkbygget fiskebåt med styrhus og bakvegg om ønskelig. Inkludert i prisen får du flytedress, hydraulisk styring, kokeapparat, trollingutstyr og egen havfiskestang. Båten tåler alt fra 25 HK til 150 HK. Med en 75 HK Evinrude E-TEC gjør den 28 knop i følge forhandler og produsent Anders Hoff på Dolmøy.

    -Vi har en utgave med 150 HK hjemme på Hitra, den har vi klart å presse opp i 40 knop med tre personer om bord. Jeg har kjørt båten i redningsoppdrag for Røde Kors, og den hadde ingen problemer med å takle 22 sekundmeter vind. Jeg går god for båtens sjøegenskaper. Det er det vi lever av, sier Hoff.

    Dolmøy 23 er produsert i Polen, men settes sammen på Hitra. Båtene er konstruert og tegnet av Hoff som driver Dolmøy Gjestebrygger med spesialisering mot utenlandske sportsfiskere. Han har selv 20 Dolmøybåter i utleie.

    Det finnes også en rimeligere 20 foter av utgaven, men Hoff sier 23 foteren er bedre balansert og helt klart den utgaven han ønsker å promovere. Båten koster veiledende 169 000, men selges altså nå fult utstyrt uten motor for 159 000 på messen.

Båten er utstyrt med mange stuerom, og unde hele akterdekket er det et lange lagrinsgrom for fiskestenger g annet utstyr. Dolmøy 23 levers med løs tank, men det er god plass til innenbords tank under akterdekket. Båten har høye fribord, og det er mulig å få den med kalesje rundt hele rekkekonstruksjonen bak. Dette gjør den mindre utsatt for vær og vind. Modellene som selges på messa vil også leveres med innfelte kjørelys inkludert i prisen.

    Det er alltid farlig å anbefale en båt du bare ser på messer, men vi sjekket tykkelsen på overbygget på Dolmøy, og der kom den veldig bra ut. Nesten to centimeter holder det meste. I følge produsenten er det lagt ned mye arbeid på å få hele båten så solid og sterkbygget som mulig slik at den tåler den tøffe bruken utleiebåter tross alt utsettes for. Båten veier rundt 1000 kg uten motor og bensin.

    Dlmøy 23 er ingen utstyrsbombe. Her er det rett og slett ren og enkel båt for pengene, hvor det er lagt mye sjel og erfaring ned på å skape en billigst mulig bruksbåt.

 

Spesifikasjoner:

Lengde: 6,90 meter

Bredde: 2,45 m

Vekt:1100 kg

Motor:25-150 HK

Powered by Labrador CMS