Båtliv på landet

Båtliv har vært på kanalbåtferie på den franske landsbygda. Vi kjørte sakte fra landsby til landsby, under alléer av platantrær og paraplyfuruer, og gjennom landskap med vinranker og solsikker.

Publisert Sist oppdatert

– Smak på denne. Det er vin av Merlot-druen, sier Gaëlle Lamour på vingården Moulin Battant ved den lille landsbyen Villalier i regionen Languedoc sør i Frankrike. Rundt oss ligger markene med vinranker på geledd helt til horisonten av bølgende åser. 

Vi er på båttur i Canal du Midi, som skjærer gjennom Frankrike på tvers helt sør i landet. Det er i slutten av september, og høstferie i Norge. Her nede er temperaturene oppi 25-30 grader om dagen, og ned mot 10-15 grader om natten. Vi står i skyggen og smaker på vin, mens vinmarkene rødmer i kveldssola.

Canal du Midi forbinder Middelhavet med Atlanteren, og snor seg gjennom Frankrikes mest fruktbare vindistrikt, forbi landsbyer og gamle slott og borger. Kanalen ble regnet som tidenes fremste ingeniørkunst da den ble åpnet for trafikk på slutten av 1600-tallet, og den var første byggverk som ble ført opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS