STRANDHUGG: KNUTHOLMEN

Fra falleferdig fiskevær til levende kulturattraksjon

Å komme til fiskeværet Kalvåg er som å seile rett inn et gammelt fiskevær fra begynnelsen av forrige århundre. Kalvåg ligger på Frøya i Bremanger.

Publisert

Langs vannkanten i Vågen ligger gamle trehus i alle farger, fra treetasjers hvitmalte bankbygg til enkle bryggehus og fiskerboliger. Byggene er ført opp i forskjellig stil og fasong, noe som forsterker inntrykket av at man seiler rett inn i et gammel autentisk fiskevær.

Rundt den lille vågen klamrer hotellet Knutholmen seg fast i vannkanten. Så og si alle rorbuene, leilighetene, bryggehusene og lokalene er en del av Knutholmen hotell, som ble etablert i 1986 av familie Fosse. Har kan du velge hvordan du vil bo. Ingen ingen rom er like. Vi får rom i toppetasjen på hjørnet av det hvites store bygget som utfra bokstavene ut mot vannet en gang huset Bremanger spareforening. Herfra har vi utgang rett til en av gjestebryggene og utsikt tvers over havnebassenget til restauranten, som er møtestedet i denne lille maritime landsbyen. Lengst inn i bukta på andre siden, ligger et par nyoppførte trebygg med brygge- og overnattingsfasiliteter. Også disse i klassiske farger som rødt og hvitt. På brygga som deler Bågen i to, finner vi driftshuset med resepsjon, restaurant, dansegulv og uteservering med sceneplass for konserter.

Knutholmen AS er i dag medlem av hotellkjeden De historiske. Stedet er fortsatt en familiebedrift med 15 årsverk, og holder fokus på miljø og opplevelser tilknyttet fiske og båtliv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS