Buster fornyer populære modeller

Finske Buster lanserer i disse dager større utgaver av de kjente modellene Buster XL og Buster XXL.

Publisert Sist oppdatert

Buster XL årsmodell 2020 har et helt nytt skrog og båten er 70 cm lenger enn den første modellen. Volumet innvendig i båten er merkbart større, noe som er spesielt tydelig i bedre benplass ved akterbenken. Takket være 30 cm større vannlinjebredde er dørk-arealet merkbart større.Buster XL er designet for syv personer og anbefalt motoreffekt er 80 – 115 HK. Takket være den økonomiske skrogformen, vil du ha et forbruk på 0,7 liter pr sjømil i en marsjfart på 19-23 knop med det største motoralternativet.

På grunn av den klart forstørrede 160-liters tanken er rekkevidden god også i toppfart. Selv i 36 knops fart er forbruket på kun 1,1 liter per nautisk mil, opplyser Buster Boats i en pressemelding. Til båtens standardutrustning hører blant annet en vedlikeholdsfri aluminiumdørk, beslag i rustfritt stål, hydraulisk styring og en 10 tommers Buster Q-smartskjerm med elektroniske kart. Båtene selges alltid med Yamaha utenbordsmotor. 

 

Buster XL vokser og får større rekkevidde.

 Les også: Gode båtkjøp til under en kvart million kroner (for abonnenter)

Les også: På ferietur langs Helgelandskysten i Buster (for abonnenter)

U-sofa

Buster XXL har eksistert i aluminiumbåt-produsentens modellsortiment fra og med år 2000, så årsmodellen 2020 XXL representerer allerede den sjette modellgenerasjon. Sammenlignet med sine forgjengere er de største forskjellene i båtens volum og lastevekt. Det største passasjerantallet har økt til åtte personer og lastevekten til 795 kilo, hvilket er hele 240 kg mer enn tidligere. For passasjerene finnes en stor U-sofa og i sittebrønnen finnes det klart mer plass på grunn av at vannlinjebredden har økt med 30 centimeter.  Anbefalt effektområde for Buster XXL er 115 – 150 hestekrefter. Til tross for det sportslige uttrykket er XXL en økonomisk turbåt. Anbefalt marsjfart er 19-29 knop, da stanser forbruket med en Yamaha F1500DETX-motor på 0,8 liter pr sjømil. Selv i toppfart er forbruket på kun 1,3 liter.

–Den ideelle motoreffekten er på 150 hk, hvor båten har en toppfart på 43 knop. Nye Buster XXL har utmerkede kjøreegenskaper, den stabile og eksakte føreropplevelsen gir inntrykk av å tilhøre en betydelig større båt, uttaler Buster selv om båten.

Nye Buster XL og Buster XXL presenteres på de flytende båtutstillingene i Helsingfors, Stockholm og Oslo sensommeren 2019, og båtene vil da også bli tilgjengelige hos forhandlerne.

Buster XXL har nå plass til åtte passasjerer.