Boot Düsseldorf

Superyachtene inntar Hall 6

Årets Düsseldorfmesse blir Mekka for drømmerne.

Publisert Sist oppdatert

Verdens største innendørsbåutstilling åpner nå til helgen i Düsseldorf i Tyskland. Båtliv reiser som vanlig til Boot med hele redaksjonen, og vil formidle nyhetene for publikum hjemme. Nytt i år er at vi også vil sende Live på Båtlivs Facebooksider fra utstillingen.

Hall 6 som er reservert for supeyatchene var allerede fullbooket i september ifjor. Alle markedslederne er på plass og klare for å presentere de feteste båtene på utstillingen Boot 2017.

Verft som Azimut/Ferretti og Sanlorenzo fra Italia, britiske Princess og Sunseeker og franske Jeanneau/Préstige og Bénéteau/Monte Carlo er alle på plass med sine flaggskip. Project Manager Arne von Heimendahl uttaler: - Dette er en utroloig suksess for oss som lager båtutstillingen, og særlig at Sanlorenzo, som har bygget båter i Liguria-regionen siden 1958, stiller ut sin SL 78 (nesten 24 meter lang). 

I alt vil 60 superyachts prege Hall 6 under ustillingen. Mange av disse er for store til å bli transportert over landeveien, men vil isteden ta veien opp elva Rhinen som flyter nær utstillingsområdet. Fem båter kommer på lekter fra Rotterdam og vil bli løftet over til utstillingen med en egen transportvogn.   

At produsentene nå satser så sterkt på å stille ut båter kan bety en av to ting, at salget går tregere og at bransjen må legge seg i selen for å opprettholde salgsvolumene, eller at interessen for superyacht i et usikkert økonomisk klima stadig er glohett.

 Følg Boot Live på Båtlivs facebooksider her.