Boot 2018

Størst på verdens største messe

Princess M35 er største båt på Boot. Den er 115 fot lang, koster fra 90 millioner kroner, og på flybridgen føler man seg på toppen av verden. Se bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Båtlivet kan være så mangt. For noen kan det være å cruise i Middelhavet med en båt som bruker 950 liter diesel i timen på toppfart. Med norske priser tilsvarer det nær 15.000 kroner i timen.

Eieren av «El Guajiro» var ikke på plass på Boot, men Båtliv fikk en prat med mannskapet om bord. Princess M35 er den største båten som har vært stilt ut på mange år på verdens største båtutstilling.

På toppdekket her føler man seg på toppen av verden. Her er det boblebad, solsenger, sittesalong, wetbar og en stor salong med spisebord. Selvsagt er det også en utvendig førerplass med to lekre skinnseter.

På fordekket er det en stor salong, og videre forut en leider ned til kryssholt og ankervinsjer.

Les også test av Princess 43: som skapt for norske forhold

Mallorca

Fra toppdekket fører en kort leider (trapp) ned til bestikket med skinnsalong på babord og en stor bro med fire store skjermer. Det er neppe eieren som står bak rattet når båten er i fart. Båten har plass til ti gjester og seks mannskaper.

«El Guajiro» har ligget på Mallorca siden sjøsetting i fjor, og er fraktet til Düsseldorf med skip for å stilles ut på den store Princess-standen. Vi blir vist ned i maskinrommet, hvor det står to kritthvite MTU-maskiner på 2600 hestekrefter hver seg.

Akter for maskinrommet er jollegarasjen med port ut til sjøen. Eierfamilien liker å leke seg med vannski og wakeboard, blir vi fortalt. Jolla er på over 20 fot og blir trukket inn gjennom porten av en vinsj.

LEs også test av Princess V39: Dronning bland prinsesser

Balkong

Hoveddekket minner litt om vanlige båter med bakvegg, men selvsagt med helt andre dimensjoner. Fra salongen på akterdekket fører veien inn i en stor salong med skyvedører ut på begge sider. Skansekledningen kan brettes ut til balkonger på begge sider. Videre forover er en spisestue før vi kommer til byssa på babord side. Her går det en stilig trapp opp til bestikket.

Rederlugaren på nedre dekk er en annen verden, og minner mest om en luksussuite på et internasjonalt hotell: Stor dobbeltseng, en liten salong, skrivebord, walk-in-closet, stort bad med fliser og badekar og panoramavinduer med utsikt på begge sider. Sikkert greit å våkne opp her, og bli servert kaffe eller juice på sengen av mannskapet.

Båten har for øvrig tre gjestekabiner med dobbeltsenger og hvert sitt, og en egen TV-stue. Den har også et separat mannskapskvarter med tre kabiner og salong, der de som driver båten bor.

Les også reportasje fra den norske Princessklubben: På stevnemøte med princessene