Havn: Farsund til Spangereid

Nydelige naturhavner vest for Lindesnes

Mellom Spangereidkanalen øst for Lindesnes og Farsund ligger naturhavnene på rekke og rad. Lister Friluftsråd har tilrettelagt mange av dem. Her er tre knallfine!

Publisert Sist oppdatert

Det er noe med tempoet vest for Lindesnes som tiltaler oss veldig. Færre båter, mindre stress og lettere å finne en fin plass å fortøye. I tillegg har Lister Friluftsråd lagt til rette et stort antall naturhavner i dette farvannet som gjør at man tøffe i behagelig tempo fra havn til havn.

Fjordene og skjærgården mellom Lindesnes og Farsund er godt beskyttet, og Spangereidkanalen sørger for at båter på inntil 4,5 meters høyde kan gå hele strekket mellom Kristiansand og Farsund uten måtte vente for mye på været over utsatte strekk.

Den som tenker å feriere i dette området bør skaffe seg kartet over Skjærgårdsparken Lister, som dekker Flekkefjord, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal. Der er alle havnene angitt, både øst og vest for Lista. Kartet er tilgjengelig i mange av naturhavnene, men det finnes også i en digital versjon på www.listerfriluft.no.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS