Min horisont

Samme skute under nytt flagg

Godt nytt år! Ved årsskiftet 2019/2020 byttet Båtmagasinet-skuta utgiver og delvis mannskap. Det nye rederiet heter Norsk Maritimt Forlag, og har lange tradisjoner som utgiver av båtbladene Seilmagasinet og Båtliv, og tidligere også Seilas.

Publisert Sist oppdatert

Det nye rederiet heter Norsk Maritimt Forlag, og har lange tradisjoner som utgiver av båtbladene Seilmagasinet og Båtliv, og tidligere også Seilas.

Siden starten i 1985 og frem til utgangen av 2019 har Båtmagasinet vært utgitt av Aller Media AS. Ingvar Johnsen og Anne Marit Klokk som startet Båtmagasinet, og som ansatte undertegnede i 1999, kom begge fra Norsk Maritimt Forlag og bladet Seilas og Båtliv. Sirkelen er derfor på sett og vis sluttet når Båtmagasinet nå skifter eierskap og bladet Båtliv blir en del av Båtmagasinet.

Med sammenslåingen blir vi dermed ett av Nordens største, uavhengige båtblader – som også vil gå inn i en ny mediehverdag med en betydelig digital satsning. To sterke fagmiljøer på båt forener nå krefter om å gjøre Båtmagasinet enda bedre. Vi skal være nær leseren både i spaltene og ute på sjøen. Vi skal være like nyttige og aktuelle for den erfarne båtbrukeren som for nybegynneren. Og vi skal stå på båtfolkets side i forbrukerjournalistikken, men også i forhold til politikere og myndigheter. Vi skal fortsette å guide deg og gi trygge råd enten du skal kjøpe ny eller brukt båt. Vi skal inspirere deg til å besøke nye og ukjente plasser langs hele kysten, vi skal fortelle de gode historiene, og vi holde deg oppdatert om nye produkter, teknologi og komme med gode vedlikeholdsråd.

Faglig tyngde, godt sjømannskap og journalistisk uavhengighet har vært en del av sjelen i Båtmagasinet siden starten i 1985, og den vil fortsette å være grunnlaget for vår journalistikk. Samtidig skal vi fornye oss og tilpasse oss en ny medievirkelighet som vil gi deg som leser både lettere og bedre tilgang til praktisk og inspirerende båtstoff. Båtmagasinet har alltid vært, og vil fortsette å være, båtfolkets blad.