Prøvekjørt: Skorgenes Bahama 42 & Vaagen 42

PENE LINJER: Høyden er stor, og flybridgen er velvoksen. Vågen 42 Fly er mer bastant enn elegant, men det rasjonelle utseendet er harmonisk.
TRADISJONELL: Lugaren i forpiggen er aldeles tradisjonell, om enn litt smal i forenden. Vaagen har i stedet prioritert små benker i akterkant av dobbeltkøyen.
GOD PLASS: En liten sofa og en fin dobbeltkøye i sidelugaren. Som i nabolugaren på styrbord side er interiøret en symfoni i beige. Litt farger og flere ventiler bør på plass!
PENT OG PRAKTISK: Ryddig, lettstelt og fint toalettrom med dusj i eget, lukket kabinett.
SJEFEN: Hanne Marit Leikvoll ville bidra til å sikre videreføringen av den tradisjonelle Aukra-bedriften. Nå er hun daglig leder, og mener at Vaagen 42 er en båt verftet bør satse på.
GJENNOMTENKT: Innredningen er helt tradisjonell, men alle sofaene har suveren sittekomfort og førerstolen er en norskbygget proffmodell.
GOD PLASS: Flybridgen har sentral styreposisjon og mange fine sitteplasser, men Vaagen 42 har ikke komfortutstyr som wetbar og grill på standardutstyrslisten.
GOD PLASS: Flybridgen har sentral styreposisjon og mange fine sitteplasser, men Vaagen 42 har ikke komfortutstyr som wetbar og grill på standardutstyrslisten.
ROMMELIG EKSTRAPLASS: Tredjelugaren (t.v. i bildet) har ikke egen dør, men bak forhenget avsløres en svært rommelig stikklugar.
GJENNOMTENKT: Den enorme flaten under vinduene gir faktisk minimale reflekser. På minussiden må vi notere den håpløse plasseringen av motordisplayet; det var i praksis uleselig og skal flyttes.

Bunnsolid tradisjonsbærer

Vaagen Boats fylte 30 år i år, og jubileet skulle feires med en jubileumsutgave av Vaagen 42, en modell som igjen hadde sin forløper i den kritikerroste Vaagen 40.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER