Monte Carlo 42

SOLSKINNSBÅTEN: Beneteau er laget for Middelhavet, men vil fungere utmerket som sol og bobåt også under en klar nordisk sol. Plassen er det i hvert fall ikke noe å si på.
SOLTAK OG LEKRE LINJER: Når man åpner soltaket kommer hele sommeren inn i salongen oppe. Men ikke like fornuftig å kjøre åpent om man må krysse i dårlig sjø.
STOR PLASS: Outstanding! Rederlugaren om bord i denne 42-foteren kan sammenlignes med langt større luksuscruisere fra kontinentet. Her er det egen massasjebenk (gjesteseng) og sofa på motsatt side. De store vinduene gir et fantastisk lys inn.
STORT KJØLESKAP: Franskmennene har skjønt at mat er viktig uansett hvor du befinner deg. Vellagret og gode råvarer er like viktig. Derfor tror jeg denne båten har klassens største kjøleskap med fryser.
LITT TRANG: Sittegruppen ble litt for trang for vår smak. I en båt med bare to sovelugarer burde man kanskje klart å få litt mer ut av denne plassen.
OVERLYS: Overlyset som man henter inn fra glasstaket i cockpit gjør mye med romfølelsen.
TV: TV-en er innfelt i avslutningen på kjøkkenbenken. Bra løsning som gir gode seerforhold for hele familien fra sofagruppen.
STRINGENT: Denne utvendige sittegruppen er nesten minimalistisk. Her kan man bygge solseng ved å flytte på et par sofarygger.
GARASJEN: Alle båter i denne størrelsen og med respekt for seg selv må jo ha egen jollegarasje. Her har den i tillegg fått en egen utsettingsrampe som letter arbeidet med å buksere jolla om bord.
TÅRN: Her har Beneteau en del å lære fra sine slovenske kolleger i Elan. Dette instrumentpanelet mener vi stenger for utsikten og virker distraherende på den som kjører båten.
HÅNDREKKER: Beneteau er flinke til å ta hensyn til mannskapets ve og vel. Håndrekker langs instrumentbordet for begge i passasjersetet er veldig viktig.
BEDRE LUKKING: Luka bakover til akterplattformen er noe spinkel, synes vi. Her kunne man valgt en som lukker hele området ordentlig, ikke minst for barnas sikkerhet.

Ingen klisjé

Monte Carlo 42 er oppkalt etter bydelen i Monaco som huser de rikeste av de rike. Båten er derimot ment å matche lommeboka til trauste nordmenn som ønsker seg en hurtiggående hytte med sjøutsikt. Skjønt hvem har tre og en halv million i lommeboka?

Publisert Sist oppdatert

Siden starten i 1884 har de levert cirka 36 000 motorbåter, dette har gjort Beneteau til en av verdens største fritidsbåtprodusenter. I tillegg kommer seilbåtene, som i dag utgjør et like viktig marked for Beneteau. Franskmannen som startet det hele, Benjamin Beneteau, var forut for sin tid. Allerede i 1912 lanserte han en fiskebåt som kombinerte seil og motor.

De har nettopp åpnet Europas mest moderne produksjonshaller i Nord-Italia for å utvikle superyachter over 75 fot. Hvilket navn har de valgt på denne serien båter, tror du? Nettopp, Monte Carlo Yachts. Mer enn 2500 personer jobber i dag for selskapet. Beneteau har i dag 21 motorbåter i sitt modellutvalg. Alt fra mindre konsollbåter, sportscruisere, flybridge-utgaver til store trawlere på over 50 fot. Monte Carlo har vært Beneteaus største modellsuksess siden den ble introdusert i 2006, og utgjør i dag tre modeller: 47 Flybridge, 47 HardTop og 42 HardTop.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER