Prøvekjørt: Nord West 370 SportsTop

NYDELIG: Det strutter av Nord West Sports Top 370. Den går vakkert i vannet, og med hjelp fra Volvos automatiske trimsystem går båten meget jevnt opp i plan.

Nyskapende tradisjon i én og samme båt

SportsTop-en bryter definitivt med tradisjoner fra tidligere modeller fra Nord West. Her snakker vi ren sportsbåt med nyskapende linjer og et utseende på sjøen som trigger flere superlativer enn det vi kan nevne innledningsvis.

Publisert Sist oppdatert

For fjerde gang har de pakket inn karamellen og ber oss om å pakke den ut. Benny Martinsson og Nord West vet å utnytte skrogene sine. Vi har vært på Orust og kjørt utgave fire av 37-foteren. En kraftpakke av en båt som tok oss til topp-registeret av superlativer. Her har man klart å forene et tydelig utseende som understreker båtens sportslige egenskaper, og kraft nok til å løfte båten opp av vannet og rett inn i hjertene på oss som var om bord.

Denne utgaven var, i tillegg til å ha to Volvo D4 300 hk- motorer og baugpropell, også utstyrt med Volvos nye joystickstyrte styresystem for drev. Selv mente vi at båten var mer enn nok manøvrerbar med de to førstnevnte hjelpemidlene. Vi klarer heller ikke å unngå diskusjonen om drev versus rak aksel på båter av denne størrelsen. De fleste barnesykdommene på drev beregnet på større båter er nå luket bort, og drev gir båten mer sportslige egenskaper: Den reagerer kvikt på styringen. Unnamanøver er ikke noe problem. Den svinger godt når den bakker, og ved hjelp av baugpropellen og kjøring av motorene mot hverandre kan du gjøre hva du vil med denne båten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER