Viknes 1030

Sommerferien i isødet

Dra hvor du vil, er slagordet i reklamen for Viknes. Båtprodusenten på Askøya trodde kanskje ikke at de skulle bli tatt så bokstavelig da de leverte en ny Viknes 1030 til oss. Drømmen om å ta sommer­ferien rundt Spitsbergen var født før båten ble hentet en januardag i 2006. | Av: Peder Normann Raknes |6 sider i Båtliv 6-07

Publisert Sist oppdatert

Klokken 10.45 den 8. juli 2006 kastet vi loss i Longyearbyen med kurs for Ny Ålesund. «Meget pent vær, lite vind» står det i loggen. Med 700 liter diesel på tankene, 600 l i jerrykanner under dekk og 600 l lagret på et landdepot i Mushavna helt oppe i nord, er kalkylen at vi skal klare de ca 900 nautiske milene sommerturen er planlagt til. I tillegg skal vi bunkre i Ny Ålesund. Vi har også en avtale om å få kjøpe diesel av polakkene i Hornsund, litt nord for Sørkapp, dersom det blir nødvendig.

To liter per nautisk mil er oppgitt som forbruk på den 320 hk store Yanmaren som vi de neste ukene må sette all vår lit til. Med kun 120 timer på telleren før start, er dette en av de få motorene som blir innkjørt mellom isfjell, bamser og hvalrosser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER