2500 kvadratmeter båtmesse hele året

Tre båtfirmaer i Vestfold går sammen og lager likeså godt en egen båtmesse på 2500 kvadratmeter som varer hele året.

Publisert

Det er bare noen få dager til dørene til det nye båtsenteret åpnes. Reparatører er på vei etter at uværet har tatt strømmen fra 30.000 vestfoldinger og kortsluttet inngangsdøra. Ellers ser alt ut til å være klart for nyetablerte Båt 1. Det 2500 kvadratmeter store gulvarealet er teppebelagt. Rundt 100 båter er på plass, store og små, i prisklassen fra 5000 til 5.000.000 kroner. 

– Her får vi samlet mange båter på et sted, sier Per Einar Vestli som driver Norwegian Boat Import. Han har slått seg sammen med Bjørn Østerberg i Båtsenteret i Vestfold og Nils Sigurd Østby i Doral Norge AS. Under et tak har de samlet båtmerkene Chris Craft, Star Craft, Uttern, Askeladden, Nordkapp, Pioner, Doral, Poseidon og Quicksilver. I tillegg ventes flere modeller, som blant annet Alpha Boat og Wiksteinsnekker, begge produsert i Kina. 

Opprinnelig var det planer om å sette opp et bygg på over 7000 kvadratmeter, men enkelte aktører trakk seg. Nå som glassfasaden har kommet opp og flere båtfirmaer har sett resultatet flere sagt at de nå vil være med. 

– Blir det realitet bygger vi ut ytterligere 1250 kvadratmeter, sier Østerberg. I tillegg håper Båt1 på å få inn en avdeling for båtutstyr. Bygget er klargjort for en ny etasje på 400 kvadratmeter. Til sammen er det ikke urealistisk at det fort blir nærmere 5000 kvadratmeter med båt. 

– Plass har vi nok av, sier Bjørn Østerberg. De første kundene har allerede vært innom og pågangen har vært stor fra folk som lurer på når båtsenteret åpner. 

– Med dette senteret regner vi med å nå langt utover det lokale markedet i Larvik-distriktet. Vi regner med å kunne ha hele Vestfold og deler av Telemark som nedslagsfelt, sier Østerberg. De har tatt seg som mål å selge 400 båter i 2007. 

Med de store arealene tilgjengelig utenfor Larvik er det også mye lagerplass, og tanken er at kundene som kjøper båt kan ta med seg båten hjem samme dag.

– Vi bruker kort tid på å klargjøre en båt til kunden, så et par timers tid etter kjøp kan båten tas med, sier Nils Sigurd Østby.

Se bilder fra litt av båtutvalget.

Powered by Labrador CMS