Det er rekordpriser for bensin. 30-tallet kan bli temmelig vanlig i sommer.
Det er rekordpriser for bensin. 30-tallet kan bli temmelig vanlig i sommer.

Bensinen kan passere 30 kroner literen

Publisert

Flere steder i landet koster en liter nå kr 27,30 og ett sted ble nesten 28 kroner notert en kort stund.

Og det er neppe slutt på prisøkningene med det første. I sommer kan 30-tallet fort vise seg, og hva prisene da blir på marinaer som ofte er en del dyrere enn vanlige bensinstasjoner, er det neppe noen som vet.

Det er en kombinasjon av ekstremt høye råvarepriser i kjølvannet av Ukraina-krigen, boikott av russisk olje og svak kronekurs som gjør at bensinprisen er omtrent doblet på kort tid. Aldri har råoljen vært så dyr i norske kroner.

Samtidig stiger etterspørselen etter drivstoff nå som sommeren nærmer seg og reservelagrene i USA er små. Så det er få utsikter til bedring.

- Oljeprisen i 2022 er skyhøyt over det man noensinne har sett før. Frem til 2022 hadde oljeprisen bare vært over 700 kroner i noen få perioder. Selv ved prisrekorden i 2008, da oljen kostet nær 150 dollar fatet, tilsvarte dette bare om lag 730 kroner fatet i hjemlig valuta, sier analysesjef Per Magnus Nysveen i Rystad Energy til e24.

Nå er prisene nær 1200 kroner fatet.

For den som fyller løse påhengsmotortanker eller bare skal tanke opp bilen uten at det haster akutt er det imidlertid lurt å sjekke flere stasjoner eller utsette fyllingen om mulig. Prisene kan variere ganske kraftig fra dag tid dag, og fra sted til sted.

Hva koster bensinen der du bor eller der du bunkrer?