Bedre bredbånd til sjøs

Bredbåndsleverandøren Ice øker hastigheten på sitt mobile bredbånd og gir en teoretisk hastighet på 3,1 MBit/s. Det betyr raskere nettsurfing for båtfolk langs store deler av kystnorge.

Publisert

Ice lanserte i går en kraftigere versjon av sitt mobile bredbåndsnett som skal gi brukerne høyere hastigheter enn tidligere. Samtidig introduserer sekslapet nye modemer som skal forenkle tilgangen til internett i hele landet. I tillegg er det nå mulig å benytte bredbåndstjenesten også i Danmark og Sverige, uten at det blir ekstra kostnader. Dette er en gledelig nyhet som er et langt billigere alternativ enn å bruke 3G-nettet når man er utenlands.

Økende dekning

Ifølge Ice dekker deres nettverk 75 prosent av Norges areal. Innen utgangen av 2007 skal dekningen være oppe i 85 prosent. Ice benytter frekvensen fra det tildigere NMT450-nettet. Fordelen med dette gamle mobilnettet, som var før GSM kom, er at det dekker store geografiske områder og kan betjene mange kunder.

For spill og film

Den oppgraderte utgaven kalles CDMA EV-DO Revisjon A, og gir et kraftig løft i hastighetene. Teoretisk makshastighet er 3,1 MBit/s ned og 1,8 MBit/s opp. Ice ligner med dette mer og mer en fullverdig erstatning for ADSL, og vil i større grad bli en konkurrent i markedet for bredbånd ved fast aksess.I tillegg til å levere bred dekning og høye hastigheter, er reaksjonstiden i nettet drastisk redusert slik at kunden kan anvende både ip-telefoni, spill og nett-TV. En ting er teori. En annen ting er praksis. Fra flere hold er det meldt fra om at topphastigheten er et godt stykke unna den antatte topphastigheten. Blant annet har Aftenposten Forbruker testet flere steder i landet, og oppnådde helt ned i 108 kbit/s nedlastnigshastighet i Bærum, mens det var lovet hastighet helt opp til 2Mbit/s. Bredbåndsystemet fungerer slik at jo flere som er logget på nettet over samme sender, desto lavere blir hastigheten.

Ukesabonnement

  Se hvor Ice har bredbåndsdekning i Norge (ekstern lenke)

Se hvor Ice har bredbåndsdekning i Sverige (ekstern lenke)

Se hvor Ice har bredbåndsdekning i Danmark (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS