Bavaria mot strømmen

Bavaria motorbåt hadde vekst i inntekter og resultat i fjor, som var et dårlig år for båtbransjen generelt.

Publisert

Enkelte båtimportører hadde et godt år i fjor, men for de norske produsentene var det ikke mye å juble over.

2013 ble et godt år for Bavaria i Norge. Omsetningen vokste med 16 prosent fra året før til 63 millioner, og driftsresultatet endte på solide 5,3 millioner kroner, også det opp fra året før.

Se film av nye Bavaria 360 her

Kragstad AS doblet omsetningen til 23 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på to millioner kroner, viser offisielle regnskapstall Båtliv har hentet inn.

Blant de norske produsentene er Goldfish et sjeldent lyspunkt. Av en omsetning på 51,4 millioner kroner landet driftsresultatet på litt over en million kroner. Hydrolift omsatte for 18,3 millioner og tettet igjen det meste av tapssluket, slik at driftsunderskuddet kun endte på en snau halv million kroner.

Se film av nye Goldfish RIB-er her

Windy-smell

Windy gikk på en kjempesmell i fjor. Salget sank til snaue 60 millioner kroner, og driftsresultatet endte på minus 35 millioner kroner. – Vi tok store avskrivninger i forbindelse med flyttingen av produksjonen til Polen, men nå er vi på rett vei, og egenkapitalen er solid, sier Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen til Båtliv.

En resultatoversikt avisen Dagens Næringsliv har laget, viser at Viknes hadde en omsetning på 114 millioner kroner, og et ørlite minusresultat. Askeladden omsatte for 86 millioner kroner, og endte på snaue to millioner kroner i minus. Saga Boats omsatte for 25 millioner kroner og fikk 4,4 millioner i minus på driften. Marex omsatte for 41 millioner og fikk 3,2 millioner i minus.

Powered by Labrador CMS