Bavaria med Mercruiser

Volvo Penta er ikke lenger enerådende som motoralternativ for Bavaria motorbåter. Se oversikt over motoriseringen på de fremtidige båtene.

Publisert Sist oppdatert

Se video med demonstrasjon av Axius nederst i artikkelen

Båtliv har tidligere  skrevet i bladet om Bavaria som har hatt problemer med elektroniske feilmeldinger med D-serien til Volvo Penta, og at det kan ta lang tid å få hjelp fra leverandøren. Nå har den tyske fritidsbåtbåtprodusenten fått et alternativ til Volvo Penta.

Mot spennende tider

I første omgang kommer de med Mercruiser bensinmotorer, men det forventes at det ikke tar så lang tid før dieselalternativet også er på plass.

– Men dette er veldig spennende når vi kommer med dieselalternativ. Jeg håper det kommer ganske snart, sier Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor AS.

Så lenge alternativet bare er bensin tror ikke Solvang det blir noen etterspørsel i Norge etter Mercruiser-alternativet. Når derimot Bavaria kommer med Mercruiser diesel ser Solvang for seg spennende tider.

– Hvis dette fungerer slik IPS-systemet til Volvo Penta blir det god etterspørsel. Nå har jeg ikke prøvd Axius-systemet, men hvis det blir det så bra som det ser ut er det en kjempenyhet for hekkagregat-båter.

Velkomment

– Vil dere ta inn båter med Axius til Norge til våren?

– Ikke hvis det ikke er diesel, men vi har mulighet til å bestille om det er kunder som etterspør, sier Solvang. Han skal i møte med Bavaria i midten av desember, og hans aller største ønske er at dieselalternativet kommer snart som mulig.

– Og da kommer det til å ta av, det er helt sikkert, og det er da det blir virkelig interessant. Da har man et reelt alternativ til Volvo, og det tror jeg er bra for sluttkunden, sier Solvang.

Bavaria yachtbau GmbH produserer både seil- og motorbåter. Årlig produserer den tyske giganten 3500 båter mellom 27 og 50 fot. I Norge regner Lunde Båt Motor med å selge 120 Bavaria motorbåter neste år.

Her er oversikten over motoralternativene som nå blir tilgjengelig for Bavaria motorbåter:

Bavaria 27sport:

1 x Volvo 5.7GXI

2 x Volvo 4.3GXI

1 x Mercruiser 350Mag incl. electr. shifting

2 x Mercruiser 5.0MPI incl. electr. shifting - AXIUS as option

1 x Volvo D4-260

2 x Volvo D3-160

Bavaria 30sport+HT:

2 x Volvo 4.3GXI

2 x Mercruiser 5.0MPI incl. electr. shifting - AXIUS as option

1 x Volvo D6-330

2 x Volvo D3-160

2 x Volvo D3-190

Bavaria 33sport+HT:

2 x Volvo 4.3GXI

2 x Volvo 5.7GXI

2 x Mercruiser 5.0MPI incl. electr. shifting - AXIUS as option

2 x Mercruiser 350Mag incl. electr. shifting - AXIUS as option

2 x Volvo D3-190

Bavaria 37sport+HT:

2 x Volvo 5.7GXI

2 x Mercruiser 350Mag incl. electr. shifting - AXIUS as option

2 x Volvo D4-300

2 x Volvo D6-330

Bavaria 42sport+HT:

2 x Volvo IPS 400

2 x Volvo IPS 500

2 x Volvo IPS 600