MOTOR: Nautitech 47 Power er første motorbåten fra Bavaria med to skrog. Båten vil bli produsert i Frankrike.

Bavaria med motorbåt på to skrog

Motorkatamaraner kan bli det nye. Båttypen gir mye volum, og lettdrevet fremdrift.

Publisert Sist oppdatert
MOTOR: Lagoon 40MY er samme båt som Lagoon 39, men uten mast.

Markedet for katamaraner er i voldsom vekst, men de fleste har pinne. Lagoon, som er verdensledende har forsøk tidligere med motorkatamaraner, men har ikke lykkes helt. De lanserte Lagoon 39 uten mast, men har trukket denne modellen fra markedet. I dag selger Lagoon kun to katamaraner uten mast, det er en 63 foter, og de har en 78-foter under utvikling.

For å redusere drivstoff forbruket er det bedre med smale skrog. I stede for å gå for ett langt og smalt skrog, er det mer praktisk med to kortere smale skrog. 

Bavaria tenker annerledes

Bavaria har sett det store markedet for katamaraner og kjøpt opp franske Nautitech. Bavaria har bidratt til en positiv produktutvikling for Nautitech. I stedet for å selge en standard katamaran uten mast, slik som Lagoon har forsøkt, har Bavaria sett hva Foutaine Pajot gjør. De utvikler dedikerte modeller for motor. (Noe også Lagoon tidligere har forsøkt). Motorkatamaranene fra Foutaine Pajot minner om trawlere, og ligger langt tettere opp mot en motorbåt med ett skrog.

Nautitech 47 Power minner litt om Nautitech 46 Open som har mast, men 47-foteren får andre skrog, tilpasset høyere hastighet.

Lang rekkevidde

Nautitech 47 Power er tilpasset maskiner på 225 eller 300 hk. Med 2 x 300 hk er toppfarten 22 knop. En katamaran er halvplanene. To smale skrog gir lavere motstand gjennom vannet i lavere fart. Med en fart på 9 knop vil Nautitech 47 Power få en rekkevidde på 1000 nm, men Bavaria oppgir ikke tankvolumet.

Mye plass

Katamaranens fordel er det store volumet. Nautitech 47 Power vil sannsynligvis få en innredning med 3-4 lugarer med hvert sitt bad. Mellom skrogene blir det en stor salong. Det blir også rikelig med uteplass. Båten får også flybridge.

Båten vil bli vist frem tidlig 2018.

 

NY: Fountaine Pajot lanserer i disse dager en ny 44-foter basert på suksessen fra deres 37-foter.
NOMINERT: Bavaria 46 Open er nominert til Årets Båt i Europa i klassen for flerskrogsbåter. Båten ble testet av juryen i Cannes i september.