BORTE: Nidelv 24 med helt ny kalesje ble stjålet ti meter fra soverommet.
BORTE: Nidelv 24 med helt ny kalesje ble stjålet ti meter fra soverommet.

Stjal båten ti meter fra soveromsvinduet

– Hvorfor vil noen stjele en Nidelv fra 1984, spør eieren. Mot brygga har 200 leiligheter utsikt mot båtene.

Publisert Sist oppdatert

Snekka hadde fått ny kalesje. Den var nypolert og var nylig satt på vannet. Tove Brit Hejll og Knut Pedersen gledet seg til ny båtsesong. Snekka som er en Nidelv 24 lå bare ti meter fra soveromsvinduet, ved deres bosted på Jarlsberg Brygge i Vestfold. I alt er det om lag 200 leiligheter med utsikt til brygga, der snekka lå lå fortøyd blant 60-80 andre båter.

– Jeg startet tidlig på jobb, men må innrømme at jeg ikke så etter om båten lå der da,  sier Knut Pedersen til Båtliv.

Ifølge naboer lå båten pent på bryggeplassen sin klokken 05:10. Det antas derfor at den ble stjålet mellom 05:10 og 06:00 på morgenen morgenen, natt til 28. mai. Paret forteller til Båtliv 7. juni at båten fortsatt ikke er funnet.

Kvelden før vasket Pedersen båten innvendig. Den var klar for sommeren.

Etter at de oppdaget at båten var borte postet Tove Brit Hejll et bilde av Nidelven på Facebook, og spurte om hjelp til å dele. Etter det har innlegget fått 2400 delinger. I tillegg har paret sjekket nærområdet, i håp om at de skulle finne båten forlatt et eller annet sted. Uten hell.

– Vi hadde tenkt å bruke båten i sommer, men det ble en kort båtsesong. Hvis den ikke dukker opp må vi kjøpe noe annet. Forsikringssummen er ikke all verden. Bruksverdien er mye høyere. Båten var nemlig veldig fin. Vi kjøpte den av en pensjonist, som hadde behandlet båten svært pertentlig. Den var sjelden fin til å være så gammel. Båten var strøken, og nå hadde den til og med fått ny kalesje, sier Pedersen.

– Ville de ha kalesjen, kunne de vel bare tatt den, legger han til.