Fullbooket messe i Göteborg i gang

Årets båtsesong har startet i Göteborg hvor det vises frem 425 båter.

Publisert Sist oppdatert
STØRST: Sun Odyssey 440 er messens største seilbåt.
STØRST: Sun Odyssey 440 er messens største seilbåt.

Båtmessen i Göteborg har lokket til seg 279 utstillere, og viser at svenske fremdeles ønsker å gå på båtutstilling. Fredag 2. februar åpnet messen dørene for presse, og i kveld blir det stor stas i messehallene når spesielt inviterte får besøke hallene. 

Messen er preget av mindre motorbåter, og utstyr. Det er også mye for sportsfiskere. Dessverre er antall seilbåtutstillere færre. De svenske seilbåtsimportørene har gått sammen og felles bestemt deg for å ikke delta i innendørsutstillingene. Messen er fordelt på et areal på 30 000 kvadratmeter.

Store motorbåter

Den største motorbåten utstilt er Princess 43. Det er mye norske flagg på hekkene på de utstilte båtene. Cormate vises frem i Sverige for første gang. Saga, Viknes, Skilsø og Marax har disponerer også et stort areal. Tilsammen vises det frem 354 motorbåter.

Charter i vinden

Det er 19 seilbåter på utstillingen, men bare to store. Messens største båt er Jeanneau Sun Odyssey 440 som vises frem med fire lugarer for første gang. Båten ble kåret til Årets Båt i Europa i Dusseldorf, og Navigare Yachting kan vise til stor interesse. Navigare Yachting er et cahrterselskap hvor private investerer i båter. De har omsatt over 100 båter siden i sommer. Mange av dem er katamaraner, men den mest populære er Sun Odussey 440. 

Også More Sailing selger charterbåter til privatpersoner. De har startet produksjon av egne båter, hvor More 40 er modell nummer to. 40-foteren kan leveres seilklar i Sverige til 2,5 millioner. 

DATA: Volvo Penta lanserer en app som leser data rett fra motoren.
DATA: Volvo Penta lanserer en app som leser data rett fra motoren.

Mange nyheter

Det meste av verdenspremierer er på mindre motorbåter. Bella viser frem to splitter nye bowrider-modeller på seks og syv meter, men aluminiumskrog. Aluminium er i skuddet. Også Buster, Anytec og Silver viser frem nye modeller. 

Volvo Penta viser frem en ny app som henter og lagrer motordata. Systemet krever en sender som enkelt kan monteres på motoren helt tilbake til 2003. Appen viser ulike motordata, og lagrer dette som en loggbok. Appen gjør feilsøking enklere. Appen er gratis, men senderen koster ca 3000 kroner. 

NORSK: Marex og Saga deler samme utstillingsbrygge som ruver i utstillingslokale.
NORSK: Marex og Saga deler samme utstillingsbrygge som ruver i utstillingslokale.
Powered by Labrador CMS