Strandhugg: Vakersholmen

Beste havna i Tønsbergfjorden

De beste havnene er gjerne tomme i juli og fulle i mai – de lokale vet jo hvor de ligger best.

Publisert Sist oppdatert

Vi kommer som eneste seilbåt til den godt beskyttede perlen nord for Vakersholmen. Vi går et par runder rundt oss selv, før vi legger til mot der Griseholmene møter hverandre. En hyggelig kar tar imot tauet. «Velkommen til den beste havna i Tønsbergfjorden» sier han. Enten har han vært her bestandig, ellers var det lett å se at vi ikke hadde vært her før.

Det er mange fine naturhavner i Tønsbergskjærgården, Vakersholmen er en av de best beskyttede i vekslende forhold. Selv var vi innom en fin sommerdag i juli, og var streng tatt ikke avhengig av den ekstra trygge beliggenheten. Sånn er det jo ofte, og vi oppdaget et hyggelig sted med flott utsikt til solnedgangen. Helt tomt var det jo heller ikke, men vi får vite at det gjerne er enda fler her i helgene vår og høst.

Vakersholmen ligger i Tønsbergfjorden rett ved hovedleden sør for Vrengensundet. Man skulle tro at havna var enkel å få øye på fra leden, men det er faktisk lett å overse den. Holmene er akkurat høye nok til at båtene ligger gjemt bak. Hvis det ligger noe der da – det gjør det jo gjerne i sesongen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS