Flatskjæra

FLATSKJÆRA
IDYLLISK: Flatskjæra sett fra nord. Det er fine steder å legge til på begge sider.
FESTNING: På vestre Flatskjær er det bygget opp en liten festning. Herfra ser man ut mot Struten, og helt over til Bolærne.
TRYGT: I den lille bukta helt nord på Vestre Flatskjær er det såvidt plass til noen få båter. Her ligger man utmerket når man først har kommet seg inn.
FRA NORD: Innseilingen nordfra er enkel, og det er mange steder å legge til enten med baugfortøyning eller langsmed fjellet.
EKSPONERT: Denne snekka har lagt seg ytterst mot den sydvestlige passasjen. Her ligger man eksponert, men overraskende rolig. Øya i bakgrunnen er Søndre Søster.

Flate skjær, sjørøvere og fanteliv

Finnes det en ukjent holme i hjertet av Ytre Oslofjord? Tja, ukjent er kanskje å ta litt hardt i. Det er jo stort sett alltid noen båter der, men de fleste av dem er lokale. Vi tar turen til Flatskjæra utenfor Strømtangen i Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Selv har vi passert en rekke ganger uten at det har passet å stoppe. Problemet er at vi har for mange favoritthavner. Enten skal vi til Missingene, Hankø, Risholmen, Fredagshølet, eller kanskje et helt annet sted. Flatskjæra er liksom litt unnselige der de ligger. Flate er de jo.

Særlig for båter som går den indre leden forbi Strømtangen, ligger Flatskjæra lett tilgjengelige like utenfor fastlandet. Innseilingen er enkel nok, men det er litt trangt i sundet mellom holmene, så det er greit å være forberedt før man går inn. En skummel grunne inne mellom skjærene er det også – den kommer vi tilbake til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER