Båten min

BÅTGLEDE: Raymond Dreessen i Lillesand er en av entusiastene som mener man får mye båtglede for 100 000 kroner i en Wesling.
BÅTGLEDE: Raymond Dreessen i Lillesand er en av entusiastene som mener man får mye båtglede for 100 000 kroner i en Wesling.

Linge i hundre - og båtglede for hundre tusen!

Den 28. januar i år ville konstruktøren Jan Herman Linge ha fylt 100 år. Motorbåtene hans har fått en renessanse, og både Muslinger, Weslinger og ikke minst Fjordlinger er populære som aldri før. I Lillesand blomstrer interessen, og Raymond Dreessen er en av entusiastene som mener man får mye båtglede for 100 000 kroner i en Wesling.

Publisert Sist oppdatert

Jan Herman Linge er utvilsomt den norske båtdesigneren som har satt dypest spor etter seg, også internasjonalt. De mindre motorbåtene hans, ikke minst Fjordlingen, har oppnådd kultstatus i hele Norden. Da Linge konstruerte Fjordling 17 tidlig på 1960-tallet, ble den en stor suksess. Bare i skjærgården rundt Stockholm anslår man at det finnes rundt 1000 Fjordlinger. De siste tyve årene har båttypen fått en stor fanskare også her i Norge – mye takket være et sterkt miljø i Tvedestrand og ildsjelen Vegard Nordahl Arnesen fra Porsgrunn som startet og driver et forum for Fjordling-entusiaster på Facebook.

I Lillesand og Blindleia er det også et sterkt miljø rundt de mindre Linge-båtene, ikke minst Musling og Wesling. Raymond Dreessen, båtmekaniker i det daglige, er en av mange unge i sørlandsbyen som har gått gradene fra Musling til Wesling.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER