Nyheter fra Paris

Beneteau Barracuda 8
Beneteau Barracuda 8

Ny styrehusbåt på åtte meter

Beneteau lanserer en ny styrehusbåt for utenbordsmotor i prisklassen rundt trekvart million kroner for båt med motor og utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Barracuda 8 har ny skrogform med rund baug og dyp V-bunn. Basispris uten motor og utstyr er 30.000 euro.

I Paris er båten utstilt med to utenbordsmotorer på 150 hk hver og mye utstyr. Prisen er da nesten 90.000 euro med fransk merverdiavgift.

Produsenten skryter av at ny air-step-teknologi skal gi et ekstra drivstofføkonomisk skrog med behagelig gange i sjøen. Båten har høy skansekledning (innvendig fribord) og god passasje fra akterdekk og forover. Den virker derfor som en trygg båt å bevege seg i.

Norge

– Barracuda 8 forventer vi oss ganske mye av. Den har et konsept som passer her hjemme.

Designet er ganske «maskulint» og tøft. Vi har allerede fått såpass mange positive tilbakemeldinger og bestillinger fra forhandlerne våre at denne bør slå an, sier salgs- og markedssjef Stein Harald Jørgensen hos den norske importøren Erling Sande A/S.

Dette er en baveggbåt med skyvedør. Det er også dører ut på begge sider av styrehuset, og sitteplass til fire inne i styrehuset. I salongen er det et rundt bord festet oppunder taket som kan trekkes ned, slik vi har sett på tidligere modeller av Barracuda og Jeanneau Merry Fisher, som bygges samme sted i Ostroda i Polen.

Under dekk forut er det en kabin med stor dobbeltkøye. Bysse og toalett er valgfri innredning i denne båten.

 

Sittegruppe

Båten har et stort akterdekk med dobbel sofa som kan skyves om til en sittegruppe med bord i mellom. Det er mye stuveplass under dørken.

Også på fordekket er det en sittegruppe med plass til hele fem personer. I båten er det mange stangholdere og koppholdere, så det er åpenbart en båt som frir til de fiskeinteresserte.

 

 Er du på jakt etter styrehusbåt? Se utvalg av våre artikler som er gratis for våre abonnenter:

 

 

Sprek og praktisk finne

 Nyheten AMT 215 PH er en meget velkjørende styrehusbåt. Slike er det ikke mange av på markedet.

 

 

 

 

Liten Minor med maksimal plass

25 fot er ikke all verden. Men takket være smarte opp-graderinger kan Minor nå levere en kompakt alt-i-ett-båt med fire faste køyeplasser og plassutnyttelse som imponerer. Med en startpris på 1,2 millioner kroner er ikke båten billig, men den gir mye for pengene.

Frydefull helårsbåt

Yamarin har laget en bunnsolid helårs-sjark med enorm kjøreglede.

 

 

 

 

 

9 regnværsbåter

Gjennom årene har Båtliv prøve-kjørt mer enn 600 båter. Her er utdrag fra prøvekjøringer av ni båter som gir tak over hodet.

 

 

 

Gode båtkjøp til en halv million kroner

Har du et budsjett på rundt en halv million, kan du velge mellom en eldre cabincruiser eller en topp moderne styrehusbåt.

Askeladden C75 Center Cabin.
AMT 200 C
Hammarine C7
minor_25_offshore_fra_siden_2_18818
HELÅRSBÅT: Yamarin Cross 60 Cabin kan brukes årets fire sesonger.
FINNMASTER 6100 MC